Mektupta, “Saray için sizin açıkladığınız gibi milyarlar harcanmasaydı, o parayla her 10 emekliden birisine iki maaş ikramiye ödenebilirdi. Yani emekliye gerekli kaynak sizin bütçenizde bile var. Sadece maaş yerine Saray harcama kaleminde saklı. Lütfen, lüks harcama ile gerçek ihtiyaç sahipleri arasındaki farkın idrakine varın. Makam aracı, uçak, at çiftliği saltanatına gözünüz doysun artık” diye konuştu.

DERVİŞ’İ ÖVÜYORDUNUZ
CHP’nin seçim beyannamesinin açıklandığı günden itibaren yapılan eleştirilerin rutin hale getirildiğini belirten Gürsel Tekin yazdığı mektupta şu ifadeleri kullandı: “ ‘CHP, Türkiye’yi IMF’ye muhtaç edecek’, ‘Hazine batacak’ tarzı amacını aşan, gerçekle ilgisi bulunmayan beyanlarınızı ancak yakın tarih bilginizdeki kara delikle izah edebilirim. Çünkü yanlış politikalarla ülke ekonomisinde hasar yaratan ve IMF’ye avuç açan iktidarların tamamı sizin partinizin rol modeli seçtiği politikacı ve liderler tarafından kuruldu, yönetildi. Bize gelince, haberdar edilmediğiniz inancıyla hatırlatayım; Türkiye’yi tarihinin en derin krizinden kurtaran Kemal Derviş, ki yurtdışında piyasa profesyoneli olarak çalıştığınız günlerde öve öve bitiremediğiniz bir isimdir, CHP iktidarında ekonomi yönetimini üstlenecektir.”
Mektupta bütçeyi değerlendiren Tekin, “Bütçe tercihler, politikalar, tahminler toplamıdır. Tercih derken neyi kastediyorum, açayım. Mesela bütçe kaynaklarını Saray inşaatına ayırmak bir tercihtir. Emekliye her bayram bir maaş ikramiye vermek bir tercih. Sizin tercihiniz bütçenizde açık seçik bellidir. Doğrudan, milleten yana tercih kullanın. Bütçe gelecekteki gelir ve gider tahminine dayanır. Ayrılan kaynaklar da, bu tahminin eseridir. Daha bir kere enflasyon hedefini tutturamadınız. Her defasında çalışanı, emekliyi ezdiniz, geçtiniz. Biz sizin 13 yıllık borcunuzu ödemeye geliyoruz” dedi.

Sosyal devleti kuracağız
ASGARİ ücretliye, emekliye insanca bir yaşam sunacaklarını kaydedem Gürsel Tekin mektubunu şu sözlerle noktaladı: “Yaşanacak bir Türkiye için hazırız. Çünkü tercih ve politikalarımız doğru, milleten yanadır. Sayın Bakan, CHP’nin sosyal devleti yeniden kurmak için harcayacağı kaynağın toplamı bellidir. Dört yıllık iktidarımızın sonunda gelinecek noktada millete ödenecek borcun yekunu... Cebinizdeki her 100 liranın sadece 2.5 lirasından fazla değildir. Sayın Bakan, iktidarınızın bu son günlerinde çalışmalarınızda daha dikkatli ve daha az partizan olmanız temennisi ile kolaylıklar dilerim.”