Türk Telekom (TT) Grubu, Türkiye’nin ilk entegre akıllı şehir projesini Karaman’da başlattı.
Akıllı KenTT projesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, Grup Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir ve Grup Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programla duyuruldu. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi (KMÜ) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, dijitalleşme adımlarını, kamu hizmetlerine ve şehir hayatına taşıyarak Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye’de iletişim teknolojilerinin öncü markası Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye’ye değer katan yenilikçi adımlar atmaya devam ediyoruz. Grup olarak, müşterilerimize sunduğumuz, güçlü altyapımız, ulusal çaptaki satış kanallarımız ve zengin çözümlerimizle, dijital dönüşüme liderlik ediyoruz. 2005 yılından bu yana ülkemize konsolide bazda 17 milyar TL yatırım yaptık. Türk Telekom fiber ağı, 81 ili birbirine bağlayarak 193 bin kilometreye ulaştı. Türkiye, 2023 hedefleri kapsamındaki bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde, Türk Telekom’un güçlü altyapısı üzerinde hızla yükseliyor. Şehirler dijitalleşerek akıllanıyor, insanların bilgiye ulaşımı kolaylaşıyor ve hızlanıyor. Türk Telekom Grubu olarak, yayıncılık başta olmak üzere, yatırım yaptığımız alanları çeşitlendiriyor ve farklı sektörlerin teknoloji ile büyümesine katkı sağlıyoruz” dedi.
“AKILLI KENTT ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN İTİCİ GÜÇ OLACAK”
Aslan, “Bugün Türk Telekom Grubu olarak, dijitalleşme adımlarını, kamu hizmetlerine ve şehir hayatına taşıyarak, Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştiriyor ve Sayın Bakanımızın desteğiyle Türkiye’nin ilk entegre akıllı şehir projesini hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Karaman, artık sadece tarihi ve kültürel önemiyle değil şehircilik ve teknoloji altyapısıyla da Türkiye’nin en ileri şehirlerinden biri olarak gündeme gelecek. Uygulamalarımız Karamanlıların hayatını daha verimli ve daha kolay sürdürme imkanı sağlıyor, onlara akıllı bir yaşamın anahtarını sunuyor. Karaman’dan sonra tüm illerin uygulamak isteyeceği Akıllı KenTT Projesi, teknoloji ve dinamizmin iş birliği ile ülke ekonomisi için itici güç olacak” diye konuştu.
“YILDA YÜZDE 30’A YAKIN ENERJİ TASARRUFU”
Türk Telekom Grubu’nun geliştirdiği akıllı uygulamalarla Karaman’da trafikten sağlığa, kamu hizmetlerinden enerji tasarrufuna kadar büyük faydalar sağlanacağının altını çizen Aslan, “Türkiye, Sayın Bakanımızın vizyonu doğrultusunda, teknolojiyle kalkınma yolunda önemli adımlar atıyor. Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye’nin ilk akıllı şehri Karaman’da, sadece sokak aydınlatmalarında elektrik kaybını önleyerek hem doğaya karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz, hem de her yıl yüzde 30’a yakın tasarruf imkanı sağlayacağız” dedi.
“İSTİHDAM VE EKONOMİK CANLILIKTA BÜYÜK PAY SAHİBİYİZ”
Türk Telekom Grup Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir ise, çağrı merkezlerinin müşteri memnuniyetini artıran hizmetler verdiğini söyledi. Akdemir, “Son yıllarda diğer alanlarda olduğu gibi Çağrı Merkezi büyümesinde de sektör ortalamasının üzerinde büyüyen bir grubuz. Şu anda 43 ilde çağrı merkezi var. Bunun 24 tanesi bizim gruba ait. 33 farklı lokasyonda yaklaşık 7 bin kişiyle hizmet veriyoruz. Çağrı merkezlerinin beraberinde getirdiği bu büyük istihdam fırsatında ve ekonomik canlılıkta Türk Telekom grubu olarak bizde büyük pay sahibiyiz” dedi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise, çağrı merkezlerinin önemli bir istihdam yuvası olduğunu belirterek, “Dünyada bilgi ve iletişim teknolojilerinde hızlı değişim ve dönüşümle birlikte artık yeni istihdam alanları oluşmaya başladı. İnsanların tüketim kalıpları değişmeye başladı. Davranış şekilleri değişmeye başladı. Zaman planlaması yine değişmeye başladı. İşte bu gelişmeye paralel olarak Türkiye’mizde dünyadaki gelişmelerin biraz daha gerisinde olmakla birlikte çağrı merkezleri yavaş yavaş yayılmaya başladı. 43 ilde çağrı merkezlerimiz var. Burada 100 bin civarında vatandaşımız istihdam ediliyor. Karaman’da da bir çağrı merkezi kurduk. Karaman’ın istihdamına katkı sağlasın istedik. Özellikle lise mezunu ve üstü olan kardeşlerimizin iş sahibi olmalarını istedik. Bu çerçevede belediyemizin üst katında böyle bir çağrı merkezi kurduk. Şuanda burada 250 Karamanlı gencimiz çoğunluğu bayan olmak üzere çalışıyorlar. Ailelerine maddi açıdan katkı sağlıyorlar. Ben bu kardeşlerimi kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Türk Telekom tarafından Belediye Hizmet binasının ikinci katında çalışmalarını sürdüren AssisTT Çağrı Merkezi’nin açılışı Bakan Lütfi Elvan, Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, Grup Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından gerçekleştirildi. Açılış sonrasında Bakan Elvan, Çağrı Merkezi’ne gelen çağrılara yanıt verdi.