Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Balık Pazarı’na sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, balıkçıların talep ve sorunlarını dinledi. Vali Çakacak, pazardan balık da aldı.
Vali Çakacak, Mersin’in balık ihtiyacını karşılayan Balık Pazarı’na yaptığı ziyarette, balık tezgahlarında incelemelerde bulunarak, esnafla sohbet etti. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat ile birlikte pazarı gezen, balık fiyatları ve çeşitliliği ile ilgili bilgiler alan Çakacak, “Tezgahlarda da görüldüğü gibi ilimiz balık bolluğu ve çeşitliliği ile de önemli bir kenttir. Balık önemli bir besin deposu ve bu yüzden Mersinli hemşehrilerimizin özellikle de soğuk kış aylarında balığı sofralarından eksik etmemesi gerekiyor” dedi.
Vali Çakacak’ın ziyaretinden çok memnun olduklarını dile getiren balıkçılar da ilk defa bir valinin kendilerini ziyaret ettiğini belirterek, Çakacak’ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Polat ise soğuk havaya rağmen balık sıkıntısı çekmediklerini, bundan dolayı balık fiyatlarında dalgalanmaların da çok fazla olmadığını kaydetti.
Balıkçıların sıkıntılarını ve taleplerini de dinleyen Çakacak, alışveriş yaptıktan sonra Balık Pazarı’ndan ayrıldı.