Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından Muğla’da ilk defa gerçekleştirilen ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Türkiye Kulüplerarası Salsa Yarışması ve Dans Festivali Menteşe Atatürk Kapalı salonunda sona erdi.
7 kulüp ve 112 çiftin katıldığı Türkiye Salsa Dans Yarışmasının final ayağı ay sonunda Bodrum’da yapılacak. Bodrum’da yapılacak final yarışlarında yarışmalara katılan 110 kulüp içinden en fazla puanı toplayan kulüp Türkiye şampiyonu olacak. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Salsa Kulüpler arası şampiyonasının Muğla ayağında 7 kulüp ve 112 çift yarıştığını söylerken, “Burada emeği geçen Federasyon Başkanı Tolgan ve arkadaşları ile katılım gösteren gençlerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte nice yarışmalarda birlikte olacağız” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik Spor Dairesi Başkanı Ali İnan, “Salsa Türkiye şampiyonasının 7. Ayağını Menteşe’de yaptık. Şampiyonanın son ayağı ay sonunda Bodrum’da yapılacak. Şampiyonaya, minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere dört kategoride yapıldı. Toplam 112 çift, yani 224 sporcumuz yarıştı. Türkiye çapındaki yarışmalara ilk defa Büyükşehir Belediyesi olarak ev sahipliği yaptık. Bundan sonra da bu tür sporların Türkiye birinciliklerine ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, bu dönem içinde Federasyonun Salsa yarışlarının 7. Ayaktan sonra yapılacak son ayağın ardından Türkiye Kulüpler arası şampiyonun belli olacağını söyledi. Çinkitaş, “110 kulüp içerisinde bu yarışmalara katılan hangi kulübün en fazla puan topladığı Bodrum’da yapılacak son ayaktan sonra ortaya çıkacak. Bize gelen taleplerin hiç birisine bugüne kadar hayır demedik. Bir şekilde gençlere dansın sevgisini, sporculuğunu, sanatsal yönünü ve sosyal anlamdaki faaliyetlerdeki önceliklerini anlatmaya çalışıyoruz. Yıllardır söylerim. Tolga Han dans gurubunda da bunu söylüyordum. Biz Müslüman mahallesinde salyangoz satılan bir işi yapıyoruz. Bizim yaptığımız iş gerçekten zor bir iş. Çünkü kapı gıcırtısına bile dans eden bir toplum olmamıza karşın, yine de bu muhafazakarlığımız, örf ve adetlerimiz, geleneklerimizi bozmadan toplum ile bir örtüşme sağlayarak bu organizasyonlarımızda dansın yaygınlaşmasını öncülük etmeye çalışıyoruz. Burada en büyük etken tabi ki dansın spor olarak kabul edilebilmiş olması” dedi.
Şampiyonanın Muğla ayağında dereceye giren takımların ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün verdi.