Yeni bir yıla, ailesiyle, akrabalarıyla, arkadaşlarıyla girenler , 7’den 77’ye herkese hitap eden CEO oyunuyla hem keyifleniyor, hem eğleniyor hem de yeni hedeflerini gerçekleştirmenin stratejik yollarını keşfediyor. CEO oyunu ayrıca, oyuncularına; sanayisi, turizmi, madenciliği ve tarımı ile Türkiye’yi tanıma fırsatı da sunuyor.
Türk Girişimcilerden Yerli Sermayeli Strateji Oyunu
Kuşak Yayınları tarafından piyasaya sunulan oyunun kurgusunu yapan girişimci gençlerden Nazif İlbek, M. Talha Akpınar ile birlikte hazırladıkları oyunun geliştirilme sürecini şöyle anlattı: “Arkadaşlarımızla birlikte oynadığımız tombala gibi bilindik oyunlar bir süre sonra sıkıcı hâle geliyor. Sadece şans faktörü ile devam eden ve öğretici olmaktan da çok uzak olan yabancı patentli oyunlar yerine onlardan daha eğlenceli, özgün ve aynı zamanda bilgi içeren alternatiflere ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Bu konuda iki yıl kadar AR-GE çalışması yaptık. Üretim için gittiğimiz Kuşak Yayınları da projemizi çok beğendi. Devamında yayıneviyle yoğun bir çalışma içine girdik. Editoryal süreç ve üretim aşamasına geçiş de yaklaşık iki yıl kadar sürdü. Bu süreçte yapılan çalışmalarla oyun daha da mükemmel hale geldi.”
CEO, zarsız bir ilerleme yöntemi kullanmasıyla da birçok oyundan ayrılıyor. Zar ve fırıldak yerine oyuna has geliştirilmiş özgün bir materyal olan ‘Çevirgit’ kullanılıyor. CEO, farklı sayıda oyuncuyla ve farklı süre zarflarında bile keyifle oynanabiliyor. Bu amaçla aynı kural ve kurguda hazırlanan farklı zemin ve ürün kartlarıyla ve dört farklı oyun seçeneği ile sunulan CEO, son derece özgün bir oyun olma özelliği taşıyor. Tamamen yerli emek ve sermaye ile üretilen oyun, Türkiye’de bu alanda yapılacak çalışmalara da öncü oluyor.
Ne Dolar Ne Euro Yeni Trend: CEO LİRA
Oyunda para birimi olarak CEO Lira kullanılıyor. 1, 5, 10, 20 ve 50 milyonluk kâğıt banknotların kullanıldığı oyunda, paralarda 6 sıfır kullanılıyor. Çünkü oyunda bir miktar ürün değil, o ürünün Türkiye’deki toplam üretiminin belirli bir yüzdesi satın alınıyor. Bunun değeri de ancak altı sıfırlı tutarlarla ölçülebiliyor. CEO kutusunda, 4 oyun platformu, 6 adet araba, 200 banknot, 40 talih kartı, 180 ürün kartı, kart kutusu ve çevirgit bulunuyor.