İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN'de emekli polis memuru 48 yaşındaki İrfan Küçükoğlu, çocuklarının eğitim masrafını karşılamak için fasıl gecelerinde sahneye çıkıyor.
Polis memuru iken özel gecelerde şarkı söyleyen İrfan Küçükoğlu, emekli olduktan sonra biri üniversite, ikisi de lisede okuyan 3 çocuğunun eğitim masraflarını emekli maaşı ile karşılamakta güçlük çekince sahneye çıkmaya karar verdi. Mersin'de Küçükoğlu Taş Plak Restoran'da sahne alan emekli polis memuru, Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirerek dinleyenlerin beğenisini kazandı. Zeki Müren'den Ahmet Özhan'a, Müzeyyen Senar'dan Emel Sayın'a kadar geniş bir repertuara sahip olan Küçükoğlu'nun, 1993 yılında TRT tarafından düzenlenen ses yarışmasında 3'üncülük derecesi bulunuyor. Küçükoğlu şunları anlattı:
"25 yıldır Türk Sanat Müziği ile ilgileniyorum. Emniyet teşkilatında çalışırken de gündüz görevimi yapıp gece özel programlarımızda sahne alıyordum. Bin 500 lira emekli maaşı alıyorum. Bu nedenle 3 çocuğumun eğitim masraflarının altından kalkamıyorum. Maddi sıkıntıdan ve çocuklarımın eğitimlerini karşılayabilmek için sahneye çıkmak zorunda kaldım. Daha önce zevk olsun diye Türk Sanat Müziği programlarını yapıyordum. Şimdi ise çocukların eğitimleri için çalışıyorum. Türk Sanat Müziği söylediğim için çok mutluyum. Hem seviyorum, hem de hem de maddi katkısı oluyor bana."
Renkli kişiliği ve sesi ile ilgi odağı olan Küçükoğlu, kısa sürede kendisine bir hayran kitlesi de oluşturdu.

FOTOĞRAFLI