Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle düzenlenen etkinlikte 180 dağcı Uludağ’da zirve tırmanışı yaparak, kadına yönelik şiddeti protesto etti.
Türkiye genelinde yapılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde kadına yönelik şiddete tepkiler ön plana çıkarken, Bursa’da bu tepki Uludağ’ın zirvesine tırmandı. Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği tarafından organize edilen ve Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte, hafta sonu 180 dağcı Uludağ’a yürüdü. Teleferikle Otellere Bölgesi’ne çıkan 50 dağcı, yürüyerek çıktıkları maden bölgesinde kamp kurdu. Geceyi burada geçiren dağcılar, sabah 2 bin 543 metre yükseklikte Uludağ’ın zirvesine tırmandı. Zirvede dünya kadınları için saygı duruşunda bulunan dağcılar, kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.
Türkiye’nin farklı illerinden lisanslı dağcıların yanında Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Makedonya’dan gelen 16 dağcının da aralarında bulunduğu 130 kişilik ikinci grup ise teleferikle çıktıkları Oteller Bölgesi’nden Bakacak Bölgesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Bakacak Bölgesi’nde toplanan grup, Özgecan Aslan başta olmak üzere tüm şiddet mağduru kadınları rahmetle andı. Daha sonra Oteller Bölgesi’ne dönen dağcılara Büyükşehir Belediyesi tarafından yemek ikram edildi.
Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Nazif Makas, etkinliğin tüm sorumluluğunun kadın dağcılara ait olduğunu belirterek, bu etkinlik başta olmak üzere tüm faaliyetlerine katkı veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.