Kütahya’da, 25 .Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin huzur ve güven ortamı içinde geçmesi, uygulamalarda birlikteliğin sağlanması ve yasal hükümlerin hatırlatılması amacıyla Vali Şerif Yılmaz başkanlığında, siyasi parti il başkanları ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla ’Seçim güvenliği’ toplantısı yapıldı.
Valilik Toplantı Salonu’ndaki toplantıda konuşan Vali Şerif Yılmaz, "İnşallah 07 Haziran 2015 Pazar günü Milletvekili seçimini gerçekleştirmiş olacağız.Seçimin yürütülmesi İl ve İlçe seçim kurullarına aittir,bizlerin görevi ise sadece güvenliğin alınması birde seçimin gerçekleşmesinde il ve ilçe seçim kurullarına araç, gereç ve personel takviyesi yapmak suretiyle seçimin sağlıklı bir ortamda gerçekleşmesine destek olmaktır.Seçim deyince sadece seçim günü değil, tüm seçim takvimi boyunca alınması gereken,uygulanması gereken kurallar ve kararlar la ilgili ilimizin genelinde tertip düzen içerisinde kardeşçe bir hava içerisinde kırmadan dağıtmadan bir birimizin gönlünü kazanmak suretiyle bu seçimi hep beraber il içinde gerçekleştirmek buradaki huzur ve güven ortamının tesisi ve devamının sağlanması bizim görevimizdir.Çok şükür ilimizde güvenlikle ilgili huzurla ilgili olarak bir sıkıntımız yok.Bunun devamı yönünde de yine hep beraber aynı duyarlılığı göstereceğiz.Malum bir seçim kanunumuz var. Seçim kanununun dışında , düzenleme yetkisi olan Yüksek Seçim Kurulu’dur. Yüksek Seçim Kurulu kararlarının burada uygulanması yönündeki safhalardaki bizim sorumluluklarımızı, bize verilen yükümlülükleri, sizlere verilen yükümlülükleri, hep beraber gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunu sağlarken de memleketimizdeki hemşehrilerimizi düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Toplantıya Vali Şerif Yılmaz ile birlikte, Vali Yardımcısı Uğur Turan, İl Jandarma Komutanı AlbayMustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, ve siyasi parti il başkanları katıldı. (EFE)