İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği Düzce Şubesi tarafından Suriye’de devam eden iç karışıklık ve savaşta mağdur olan aileler için toplanan 3 TIR’lık yardım malzemesi yola çıkarıldı.
İHH Düzce Şubesi tarafından Suriye’de savaş mağdurları ve evsiz kalanlar için kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil tolum örgütle ve hayırseverlerin desteği ile hazırlanan 3 TIR’lık battaniye, kuru bakliyat ve sarf malzemesinden oluşan yardım malzemeleri yola çıktı.
Cuma namazı sonrasında Cedidiye Cami önünde düzenlenen programda konuşan İHH Düzce Şubesi Başkanı Osman Altındal, “Bu dava bir yardım davasıdır. Artık 3. Yılını doldurduğu için insanlar tarafında kanıtsandı. Çok duyarlı olmuyoruz. ABD’de de ölen 1 kişi çok ses getiriyor ancak Suriye’de ölen binlerce kişi için sessiz kalıyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Suriye’de açlık ve soğukları unutmadan vatandaşların bize destek vermesi çok güzeldi. İstediğimiz gibi gitmese de 3 TIR malzeme toplandı” dedi. Konuşmanın ardından okunan dualar ile TIR’lar yola çıktı.