Antalya’nın Manavgat ilçesinde, mahalleye dönüştürülmeden önce Side Belediyesi tarafından yapılan ancak hizmete açılmayan Kemer Cennetler mevkindeki ikinci "Turizm Pazarı", törenle açıldı.
Açılış törenine Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Esnaf Odası Başkanı Hasan Çelik, Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Bakkallar Odası Başkanı Abdullah Akça, Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, esnaf ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, pazar yerlerinin önemli bir kültür olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın her yerinde pazar yerleri o ülkenin, bölgenin kültürünü yansıtan birer alışveriş merkezidir. Yani açık alışveriş merkezi, AVM’lerdir. Pazar yerlerinde satış esnasında doğru, dürüst, ahilik geleneğine uygun olarak esnaflık yapılır. Bu da ülke tanıtımında önemli bir yer teşkil eder. Günümüzde pazar yerlerinin açıkta, yağmur ve güneş altında olmaması gerekiyor. Bunun en güzel örneklerinden bir de Side’de açılıyor" dedi.
Manavgat Pazarcılar Odası Başkanı Sami Dursun Doğan ise konuşmasında, ilçenin dünyaya açılan penceresi olan Side’de ikinci Turizm Pazarı’nı açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "95 esnaf kapasiteli modern pazar yerinde, esnaf ile alışverişe gelen yerli ve yabancı misafirlerin her türlü ihtiyacı düşünülmüş durumdadır. Sebze ve meyveden hediyelik eşyaya kadar her türlü ürün satılmaktadır" ifadelerini kullandı.