ERZURUM'un ilk kadın ciritçisi 22 yaşındaki Seda Eğilmez, atıyla gezerek sokakta yardıma muhtaç hayvanlara yardım elini uzatıyor. Evinde, kedi, köpek, kuş, kirpi, yengeç, kaplumbağa ve tavuk gibi birçok hayvan besleyen Eğilmez, sırt çantasında diğer kadınlar gibi ruj, oje, ayna ve tarak gibi malzemeler yerine hayvan maması bulunduruyor.
Hatice-Alparslan Eğilmez çiftinin 4 kız çocuğundan ikincisi olan Seda Eğilmez, yaklaşık 5 yıldır cirit oynuyor. Sokaklardaki kedi ve köpeklerinin dostu olan Eğilmez 'Prens' adını verdiği beyaz atı ile gezerek yardıma muhtaç hayvanlara yardım eli uzatıyor. Hastaları önce veterinere sonra evine götüren Seda Eğilmez, babasının verdiği harçlığın tamamını sokak hayvanlarına harcıyor. Çantasında hayvan mamasını eksik eolmayan Eğilmez, şunları söyledi:
"Özellikle gece vakti, sokak hayvanlarına kazara çarpan bazı duyarlı sürücüler, hayvanı alıp tedavi ettirebileceği bir veteriner hekim arıyor ama bulamıyor. Bulamayınca da hayvanı kaderine terk edip gidiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den isteğim, sokak hayvanları barınağında 24 saat veteriner hekim bulundurmaları. Ayrıca özellikle çocuk ve gençlerin hayvanlara acıma ve merhamet duygularının geliştirilmeleri sağlamalı. İnternet ortamında bazı videolarda gençlerin hayvanlara nasıl işkence yaptığını görüyoruz. Bu tür görüntülere yasak getirilmeli ve yapanlar cezalandırılmalı."
Kızı Seda'nın sokakta bulduğu tüm hayvanları eve getirdiğini anımsatan baba Alparslan Eğilmez ise "Ben hiç kimsede böyle bir hayvan sevgisi görmedim. Yediğimiz yemekten tutunda yatağımıza kadar her şeyi hayvanlara götürüyor. Her kız çocuğu kendine makyaj malzemesi alırken veya kuaföre giderken o verdiğim tüm paraları hayvanlara harcıyor. Evimiz bahçeli olduğu için kimse rahatsız olmuyor. Seda evimizde kirpiden tutunda yengece kadar birçok hayvan besledi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI