Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayı Cemil Yıldırım Türk katıldığı ev sohbetinde ‘Egemenliğin’ sadece millete ait olduğunu söyledi.
Türk, “Parlementer demokrasilerde egemenliğin yegane sahibinin millet olduğuna inanarak milletin egemenliği dışında bir egemenlik anlayışı tanımıyoruz” dedi.
Katıldığı ev sohbetinde konuşan MHP milletvekili adayı Cemil Yıldırım Türk, “Parlamenter demokrasilerde egemenliğin yegâne sahibinin millet olduğuna, siyasi iktidarların meşruiyetinin milli iradeye dayandığına, milli iradenin tecelli ettiği yegâne merciin ise Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğuna inanmaktayız. Hangi düşünce ve gerekçeyle olursa olsun demokratik rejime ve parlamentonun anayasal yetkilerine dışarıdan her türlü müdahale gayri meşrudur ve kabul edilemez. Büyük Millet Meclisi devletin kuruluş ilkelerine, Türk milletinin ortak değerlerine, Türkiye’nin huzuruna ve kardeşliğine, Parlamento’nun itibarına ve yetkilerine ve siyasetin ahlakına sahip çıkmak zorundadır” diye konuştu.
Hukukla sorunlu milletin ortak değerleri ile kavgalı bir siyaset anlayışını benimsemediklerini anlatan Türk, “Hukukla sorunlu, milletin ortak değerleriyle kavgalı, Cumhuriyetin temel değerleriyle çatışan gerginlikten beslenen, siyaset anlayışlarını reddediyoruz. Ahlaki bir temele dayanan, demokratik olgunluk ve uzlaşı kültürünün egemen olacağı, aşırılıkların törpülendiği, Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini ortak payda olarak kabul eden bir siyaset anlayışının hâkim kılınması gerektiğine inanmaktayız. Milliyetçi Hareket Partisi, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü hedef almaması, terör ve şiddeti siyasi amaç ve araç olarak görmemesi kaydıyla, her siyasi görüşün partileşerek bu görüşlerini Anayasal çerçevede kalarak, demokratik platformlarda açıklama, savunma ve yayma özgürlüğüne sahip olması gerektiğini temel ilkelerinden biri olarak görmektedir” ifadelerini kullandı.