Uşak Belediyesi, özel bir televizyon kanalında her hafta yayınlanan Apolitik isimli programa ev sahipliği yaptı.
Yapılan canlı yayına, Mehmet Toprak moderatörlük yaparken, Araştırmacı Yazar Savcı Sayan, Gazeteci Yazar Süleyman Özışık ve Araştırmacı Yazar Ahmet Kaya “Cizre’de yaşanan olayların perde arkası” konusunu konuştu.
Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan programa Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Başkan Cahan program esnasında Uşak ile ilgili gelişmeleri ve Yeni Türkiye hedefinde Yeni Uşak’ın nasıl olacağını anlattı.
Uşak’ta Türkiye gündemine etki edecek konukların olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, bu tür programların kentte yapılmasının şehir adına olumlu olduğunu aktardı. Türkiye’de yaşananları uzmanların ağzından duyarak tahlil etme şansını yakaladıklarını vurgulayan Cahan, “İlimizde güzel ve etkili bir programa ev sahipliği yaptık. Alanında uzman ve tüm Türkiye’de tanınan konuklarımız ülkemizin şu an yaşadıklarını masa üstüne yatırmakla beraber bizlerin de bilgi sahibi olmasını sağladılar. Gerek şahsım, gerekse programı izleyen vatandaşlarımız bu bağlamda son derece faydalı bilgiler ettiler” dedi.
Programın bir daha Uşak’ta yapılması konusunda söz aldıklarını dile getiren Cahan, Uşak olarak böyle bir şansı bir daha elde edecek olmanın heyecanını şimdiden yaşadıklarını bildirdi. Kentin tanıtımı adına marka programların etkisinden söz eden Başkan Cahan, “Uşak’ın tanıtımı için gece gündüz demeden kentimizi yönetenler ile sürekli istişareler içindeyiz. Tanıtımımızda kültürel, tarihi, manevi ekonomik ürünlerimizi ön plana çıkarma gayreti içindeyiz. İşte ilimizde etkisi büyük olan programların yapılması bu nedenle önemlidir. Belediyemiz ev sahipliğinde buna benzer programlar sürecek” ifadesini kullandı.
Apolitik programının katılımcıları ile tam manasıyla Uşaklılara fayda sağlayan bir gece yaşattığının altını çizen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Belediyemiz ülke konularında söz sahibi, etkili televizyon programlarına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duymaktadır Bu bağlamda etkinliklerimize bu şekilde yapılan programları da ekleyerek devam etmekteyiz. Kanal A televizyonunda yayınlanan Apolitik isimli programda ülkemizin gerçekleri ve yaşananları enine boyuna tartışıldı. Bizler de bu gerçekleri analistlerden dinleme şansına sahip olduk. Bu nedenle son derece önemli bir geceye vatandaşlarımız ile birlikte şahitlik etmiş olduk” dedi.
Uşak Belediyesi’nin bu tür programlara devam edeceğine dikkat çeken Başkan Nurullah Cahan, yapılacak benzer TV programlarının kent tanıtımına da olumlu katkıları olacağını iletti. Cahan, söyle devam etti: “Ulusal çapta yayın yapan kanalların etkili programlarında yer almak ilimizin tanıtımı adına önemli bir yer tutmaktadır. Yapılan programda bizde bu durumu en iyi şekilde değerlendirdik. Bizlere mikrofon uzatıldığında kentimize dair tanıtım öğelerimizi ve projelerimizi anlattık. Belediye olarak kentimizin tanıtımı adına çalışmalarımızı devam ettireceğiz”