Mersin’in Mut ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlamalar kapsamında hükümet konağı karşısındaki Atatürk anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk konuldu.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mut İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney “10 Nisan 1845 yılında kurulan teşkilatımız bugüne kadar öncelikle vatandaşın ırz, mal ve can güvenliğinin sağlanması, emniyet ve asayişin tesisi noktasında çok başarılı hizmetler vermiş ve bu sayede yüce milletimizin güven, sevgi, saygı ve takdirini kazanmıştır. Gücünü anayasa kanun ve yüce milletimizden alan teşkilatımız, 170 yıldır kendisine verilen bu kutsal görevi vatan ve millet sevgisini ön planda tutarak görev aşkı ve sorumluluk bilinciyle, layıkıyla ifa etmeye devam etmektedir. Polisin görevi şerefli ve kutsaldır. Bu sebeple de teşkilatımız gerek devletimizin gerekse yüce milletimizin haklı takdirini kazanmıştır. Teşkilatımız demokratik, layık, sosyal ve hukuk devleti ilkelerine bağlı olarak çağımızın gerektirdiği modern teknik ve teknolojiden faydalanarak kendisinden beklenildiği şekilde tarafsız ve adil bir görev anlayışıyla halkının emrinde ve hizmetindedir. Bugün olduğu gibi bundan sonrada aynı kararlılık ve azim içerisinde görevimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Konuşmanın ardından bilgi yarışması ve şiir yarışmasında birinci olan öğrenci ve polislere ödüllerini Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve Garnizon Komutanı Üsteğmen Hakan Şen verdi.
Daha sonra Hükümet Caddesi ve Atatürk Bulvarında kortej geçişi yapıldı. Emniyet müdürlüğü binası önündeki bahçesinde ise tebrikler kabul edildi.