Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisalıların ilaç kullanımı konusunda bilinçlenmesi için kamera karşısına geçti. ‘Akılcı ilaç kullanımı’ projesine destek veren Başkan Ergün, proje kapsamında çekilen kamu spotunda yer alarak, vatandaşları ilaç kullanımı konusunda uyardı.
Manisa’da vatandaşların gereksiz ilaç kullanımı konusunda bilinçlenmesi için proje başlatıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan projede İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından hazırlanan kamu spotunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de yer aldı.
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri makamında ağırlayan Başkan Ergün, proje hakkında bilgi aldı. Eczacı Pınar Aydın, Başkan Ergün’e kamu spotunda yer almasından dolayı teşekkür edip, hazırlanan kamu spotunun duyarlılık oluşturacağına dikkat çekti. Aydın, “Kamu spotu tüm kamu kurumlarının internet sitelerinde yer alacak. Ayrıca 14 Nisan’da Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek panelde gösterilecek. Aynı zamanda biz bunları toplu taşıma araçlarında gösterilmesini istiyoruz. Bu konuda bize yardımcı olursanız çok seviniriz” dedi. Başkan Ergün de, talebi geri çevirmeyerek, “Halkımıza direk ulaşması açısından çok iyi olur. Bunun hayata geçmesini sağlayacağız. Bu spotları döndürürüz” dedi.
Halkın ilaç kullanımı konusunda bilinçlenmesi konusunda herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğini dikkat çeken Başkan Ergün, kamera karşısına geçerek Manisalılara mesaj verdi. Başkan Ergün, “Doğal olan, bitkisel olan her zaman güvenli olan demek değildir. Tedavi için önemli olan güvenli dozdur. Bunu en iyi doktorunuz bilir. Size emanet olan bedeninize iyi bakın ki gençlikte olduğu gibi yaşlılıkta da sağlıklı, dinç ve mutlu bir yaşantınız olsun” sözleriyle ilaç kullanımının önemine vurgu yaptı.