Dünyanın 1 numaralı çocuk cumhuriyeti KidZania İstanbul, bu yaz çocukları doğayla buluşturuyor ve açık havada birbirinden eğlenceli ve eğitici etkinliklerle dolu bir yaz okulu programı sunuyor.
22 Haziran’dan 5 Eylül 2015’e kadar devam edecek olan programdaçocukları Takı Tasarım Atölyesi’nden Yaratıcı Drama’ya, Şefler Akademisi’nden Ritim Atölyesi’ne kadar pek çok alternatifin yer aldığı Yaz Okulu eğlencesi bekliyor.
Çocuklara eğlence ve eğitimi bir arada sunan KidZania’da; Takı Tasarım Atölyesi’yle çocukların el becerilerini geliştirirken, Şefler Atölyesi’nde küçük şefler birbirinden pratik lezzetler sunacak. Çocukların kişisel gelişimi ve genel kültürü için önemli olan Yaratıcı Drama derslerinde ise minikler kendilerini özgürce ifade edecekler.
KidZania, yaz okulu programında birçok etkinliği de açık havada çocuklarla buluşturuyor. Çocuklar, Akasya Park’ta yeşille iç içe olarak yoga yaparken bir yandan doğayı gözlemleyerek hem eğlenecekler hem de doğru nefes almayı öğrenecekler.
Yaz boyunca KidZania’da açık havada çocuklar geleneksel sokak oyunlarını oynayacak, doğada boyama sanatı yapacaklar. Çiçek ekerek bitkileri daha yakından tanıyacak olan çocuklar, doğa fotoğrafçılığı yaparken de tabiatın renklerinin uyumunu fark edecekler. Halı dokuma gibi el becerilerini de geliştirecek aktivitelerinin yer aldığı programda ortak dersleride Eğlenceli İngilizce ve Okuma Atölyesi oluşturacak.
5-12 yaş arası çocuklar için sunulan KidZania Yaz Okulu Programı; Pazar günleri haricinde tüm hafta boyunca 08.30-18.30 saatleri arasında tüm çocukları bekliyor olacak. Katılımcı çocuklara ayrıca yaz okulu tshirtleri ve KidZania Cumhuriyeti’nde geçerli olan 100 KidZos para hediye edilecek.