Canik Belediyesi ve bir kolejin Anneler Günü nedeniyle ortaklaşa düzenlediği "Anneler ve Çocuklar Yarışıyor" etkinliğinde renkli görüntüler yaşandı. Yılın annesinin de seçildiği etkinlikte, anneler çocuklarıyla birlikte farklı bir gün yaşadı.
Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen “Anneler ve Çocuklar Yarışıyor" etkinliği büyük ilgi gördü. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eşi Nimet Genç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, meclis üyeleri, anneler ve çocuklar katıldı.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, toplumun temelinin aile, ailenin temelinin de anne olduğuna işaret ederek, "Canik Belediyesi olarak bizim, ilçemizde gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetlerimizde her zaman en önemli önceliğimiz eğitim ve anneler olmuştur. Annelerimizin geleceği, refahı, mutluluğu ve psikolojik olarak sağlıklı olmaları için çaba sarf ediyoruz. Annelerimizin eğitim ve refah düzeyinin toplumun zenginliğini ve geleceğini yansıttığının bilinciyle kadının toplumdaki saygınlığını korumak, onlara sosyal ve kültürel zenginlik katmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
“MUTLU ANNE, MUTLU ÜLKE”
Bir günü değil, her günü anneler günü kabul eden bir anlayışta olduklarını belirten Başkan Genç, "Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesidir. O yüzden annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak hepimizin görevi olmalıdır. Geleceğe umutla bakan, çalışkan, idealist bir neslin yetişmesine en büyük katkıyı şüphesiz ki anneler yapar. Bu anlamlı günün, annelik bilincinin gelişmesine ve annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza katkıda bulunmasını diliyorum. Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum" diye konuştu.
RENKLİ YARIŞMALAR
Konuşmaların ardından yılın annesi seçilen Gülay Özkan’a hediyesi verildi. İki çocuğuna ve bir üniversite öğrencisine pazarcılık yaparak bakan Özkan’a hediyesini Başkan Genç’in eşi Nimet Genç verdi. Etkinliğe katkıda bulunanlar da plaketle ödüllendirildi. Ödül töreni sonrası ise anneler ve çocuklar kıyasıya yarıştı. Ağızda kaşıkla yumurta taşıma, bardakla yumurta tutma, çuval, yoğurt yeme, badminton, basket atma, balon patlatma, acı biber yeme yarışmalarında çocuklar, annelerinin heyecanına ortak oldu. Yarışmalarda dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.