Bartın Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından Bartın kent merkezinde vatandaşı sahte para konusunda bilgilendirici çalışmaları devam ediyor.
Bartın polisi özel olarak hazırlatılan el broşürleri ile Bartın kent merkezinde yaşayan vatandaşları sahte para olaylarına karşı bilgilendirmeye devam ediyor. Sahte para bilgilendirme çalışmaları ise vatandaşlar tarafından beğeni kazandı. Yapılan bilgilendirmelerde, Türk parası banknotların güvenlik özelliklerine de yer veriliyor. Vatandaşlara bu tarz olaylarla karşılaşmaları halinde zaman geçirmeden 155 arayarak bilgi vermeleri istendi.
Bartın Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sahte parayı, aldığınız kişiye kesinlikle iade etmeyiniz. Şahsın eşkaline ilişkin bilgileri, mümkünse kimlik bilgilerini varsa otomobilinin plakasını ve diğer özelliklerini tespit etmeli. Şahsı mümkün mertebe oyalamalı. Bu arada en kısa sürede ’155 Polis İmdat’ veya en yakın polis birimini olaydan haberdar etmeli. Sahte para muhafaza edilmeli ve sadece gelecek görevlilere teslim edilmeli. Yapacağınız ihbarın, aranan bir kişi veya şebekenin veya büyük bir olayın faillerinin ortaya çıkartılmasına yardımcı olabileceğini unutmayınız” denildi.