Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan İsmail Efendi Camisine Kur’an-ı Kerim ve dini dersler öğrenen öğrenciler için ödüllü yarışmalar düzenleniyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilçeye bağlı Orta Mahallede bulunan İsmail Efendi Camisinde verilen Kur’an-ı Kerim ve dini dersler için öğretim görmeye gelen öğrenciler için Cami imamı Fikret Günay tarafından her yıl farklı projelerle çeşitli yarışmalar düzenlenerek camilerin sevdirilmesi amaçlanıyor. Çocukların cami ile irtibatlarını kesmemeleri için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden imam Fikret Günay, “Çocuklarımızı dini konularda eğitip bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Toplumun namaz dua ve sürelerinin mealleriyle okunmasını ve okuduğunu anlaması eksikliğini hisederek bütün öğrencilerimize 4 aylık bir program düzenleyerek Peygamberimizin toplumsal yapısıyla ilgili hadislerden 40 adet ezberlenmelerini sağlayacağız ve bu yarışma sonunda başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Bu çocukların yaşı ne olursa olsun, çocuklarımız geleceğin büyük insanlarıdır. Onları onurize etmek, camide görmek bizim için manevi bir görevdir. Camilerin ne kadar imara ihtiyacı varsa, asıl olan o camide cemaat olacak şahısları yetiştirmektir. Bütün anne, babaların, eğitimcilerin ve din görevlilerinin görevi olduğunu bilincinde duyarlılıkla yaklaşmayı arzu ediyoruz” dedi.
Kutlu Doğum Haftası’nın yaklaşması münasebetiyle bütün öğrencilere kutlu doğum yemek paketleri hediye edilerek öğrencilerin motivasyonu ve cami ile ilişkilerini güçlenmesi sağlandı.