KASTAMONU (AA) - Tosya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Ekşi, odaya yeni hizmet binası kazandırmak için çalışmalara başlandıklarını bildirdi.

Ekşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya'nın hem sanayi hem de sosyal açıdan hızla geliştiğini ve göç alan bir şehir haline geldiğini belirtti.

Sanayicilere, TSO olarak daha iyi hizmet vermek istediklerini vurgulayan Ekşi, şunları söyledi:

"Tosya'mız, ahşap  ve tuğla sanayi  fabrikalarında üretilen ürünlerinin yanı sıra pirinci, telası, bıçkısı kesesi ve kuşağı başta olmak üzere bir çok el emeği göz nuru ürünleriyle hem ulusal hem de uluslar arası platformda haklı bir üne sahiptir. Bu iş yerlerinde binlerce kişi istihdam edilmekte ve oluşan katma değerle de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlanmaktadır. Yapılan devlet ve özel sektör yatırımlarıyla bir sanayi şehri haline gelen Tosya'mız bölgesinde bir yıldız gibi parlamaktadır. Tosya TSO olarak girişken ve çalışkan vatandaşlarımıza, daha sağlıklı ortamlarda hizmet verebilmek adına yeni bir hizmet binası yapmaya karar verdik. Bu kapsamda oluşturduğumuz heyetle, Kahramanmaraş'ın Afşin ve Osmaniye'nin Kadirli ilçelerinde yeni yapılan TSO binaların da incelemelerde bulunduk. Buralardan edindiğimiz bilgilerle inşallah ilçemize yakışan bir hizmet binasını en kısa sürede inşa edeceğiz."