Büyüklük lafla olmuyor. Büyüklük icraatla oluyor...
Samsun’un ŞEHRÜL EMİNİ olmuş iseniz kusura bakmayın sorumluluğunuzun gereğini yerine getireceksiniz. Samsun kocaman bir şehir. 18 ilçesi ile olan iç turizmi ve her geçen gün artan dış turizmi ile kalabalık bir şehir. Ayrıca Karateniz'i Ankara ve İstanbul’a bağlayan bir yol ağına sahip Uluslararası Havalimanı ve gemilerin ticari maksatla da olsan her gün deniz limanına uğradıkları bir şehir.
Bence bir şehre Belediye Başkanı olacaklardan aranan kriterlerin başında iyi bir tarih bilgisine sahip olup olmadıklarıdır. Eğer tarih bilgilerine sahip olsalar ecdadımızın insanların gerek konaklama alanlarına gerekse alışveriş merkezlerine öncelikle tuvalet ve hamamları yaptıklarını bilirler.
Biz ki dünyaya tuvalete durmayı alafrangasını da alaturkasını da öğretmiş bir milletiz. Yani örnek olmuşuz. Ama bunu bilebilmek için tarih şuurunuzun olması gerekiyor..
En son yapılan Saathane Meydanı düzenlemesine bakın iki göz bir tuvalet halk kuyruğa girmiş. İş buna benzer şehrin ana hareket noktalarında ve sahil boyunda halkın bay-bayan rahat kullanabileceği tuvaletlere acilen ihtiyaç vardır... Burada teferruatlı sağlıklı halka açık kullanılış bir tuvalet yapılamaz mıydı?
Parkın içinde buluna tuvalet yıkılalı aylar oldu yenisi hangi onayı bekliyor yapılamadı. Gerçi yıkılan da çok iş görmüyordu.
Sayın Büyükşehir  Belediye Başkanım vebal senindir. Halkın çektiği  sıkıntıları ALLAH SANA SORACAKTIR.
İnsanın tuvalete gidesi geldiği zaman çektiği ıstırabı her insan gibi siz de biliyorsunuz. Üstelik HASTA engelli ve sürekli ilaç kullananların çok sık tuvalet ihtiyaçları daha çok oluyor. Bu eziyetten dolayı tuvaletten çıkınca ( ALLAHIM BANA EZİYET VEREN ŞEYİ BENDEN GİDERDİĞİN İÇİN SANA HAMD OLSUN ) diye dua etmek adaptandır.
BÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ÖNERİLERİM.
1.Şehrin nüfus hareketleri baz alınarak belli yerlere halkın kullanabileceği kuyruk beklemeden gidebileceği tuvaletler yapmanız en acil işinizdir.
2.Bu tuvaletler özele kişilere verilmemeli bizzat belediyenin maaş verdiği personeli görevlendirilmeli. Ücretsiz olmalıdır. Şu an 4 TL ücretlerin cami tuvaletlerinden alındığını da hatırlatırım.
3.Camilerin tuvaletleri var deyip halka sıkıntı çektirilmemelidir. Belediyeler temizlik elemanlarına  cami tuvaletlerinin bakımını yaptırmalıdır. HİÇBİR CAMİNİN TUVALETİ ÜCRETLİ OLMAMALIDIR.
4.Tuvaletlerin bay ve bayan girişleri ayrı kulvarlardan olmalıdır. Ayakta t işeme yerlerinde kimse kimseyi gömememelidir. Temizlikleri sağılığımızı tehdit etmeyecek boyutta itinalı yapılmalıdır.
Konserlerden diğer savurganlıklardan çok daha önemli olan halkın sağlığıdır. Çevremizin temizliğidir.
NOT: Bu işin takipçisi olacağımızı bildirir sağlık dolu günler dilerim...