Ramazan Bayramı tatiline bu günden başlayan vatandaşlar havalimanında yoğunluk oluşturdu.

Ramazan Bayram tatilini hafta sonu ile izin alarak birleştiren vatandaşlar bu günden tatile çıktı. Özellikle bugün mesai bitiminden sonra yoğun olması beklenen Atatürk Havalimanı’nda yoğunluk oluşmaya başladı. Vatandaşlar tatilini geçirmek için özellikle, İtalya, Fransa, Güney Afrika, Rusya, Kıbrıs'a ve iç hatlarda Bodrum, Dalaman, Antalya'ya ilgi gösterdi.

Bu arada artan yolcu talebini karşılamak için havayolu şirketleri çeşitli önlemler aldı. İç hat uçuşlarına yoğun talep havayolu şirketlerini de harekete geçirdi. Birçok havayolu şirketi talebin yoğun olduğu hatlarda ek seferler düzenleme kararı aldı. THY 61 ek sefer yapacağını duyurdu. Özel havayolu şirketlerinden Pegasus 123, Atlasjet 2, sefer düzenleyerek talebi karşılama kararı aldı. Onur Air ise talebin yoğun olduğu seferlerde geniş gövdeli uçaklar kullanacak.

THY tarafından iç hatlarda; Bodrum’a 23, Dalaman’a 19, Antalya’ya 12, İzmir’e 2, Adana’ya sefer, dış hatlarda ise 3 ek sefer yapıldığı açıklaması yapıldı.

Pegasus Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, “Bayram döneminde, Pegasus Hava Yolları tarafından 02-12 Ağustos tarih aralığında iç ve dış hatta 123 tek yön ilave sefer konulmuştur. Dış hatlarda 43, iç hatlarda ise 80 adet ek sefer konulmuştur.” denildi.

Onur Air ise ek sefer yerine talebin yoğun olduğu seferlerdeki uçaklar geniş gövdeli uçaklarla değiştiriyor.

Onur Air, ''Ramazan Bayramı döneminde en yoğun talebi İzmir, Antalya, Bodruma, Dalaman ve Kıbrıs hatlarında alıyoruz. Tüm hatlarımızda şimdiden yüzde 90'ın üzerinde doluluk yakalandı. Onur Air olarak bayram dönemindeki yoğun talebi karşılamak için sefer yaptığımız uçak tiplerini büyüterek filomuzda yer alan geniş gövdeli uçakları kullanacağız'' açıklamasında bulundu.

Yetkililer Atatürk Havalimanı’nda Ramazan Bayramı tatili süresince sıkıntı yaşanmaması için tüm önlemleri aldığını ve bir olumsuzluğun yaşanmayacağını söyledi. Ayrıca Atatürk Havalimanı’nda bulunan gümrüksüz satış mağazaları da müşterilerin mağdur olmaması için ürünlerinin stok sayısı artırırken, firmalar Atatürk Havalimanında gerçek bayram yoğunluğunun bu akşam ve yarın sabah yaşanacağını ve tüm önlemlerin alındığını söyledi.