Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi  Başkanı Fayiz es-Serrac, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na sivillerin hayatını  korumak için hava saldırıları düzenleme ve güç kullanma talimatı verdi. Serrac, Başkomutan sıfatıyla Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdiği  telgrafta, sivillerin hayatına yönelik tehditlere karşı Hava Kuvvetleri  Komutanlığı'nı güç kullanma ve hava saldırıları düzenlemekle görevlendirdi.

Devrimci gruplar Hafter'i durdurmaya hazır

Trablus'un doğusuna 200 kilometre uzaklıkta bulunan Misrata kentindeki  devrimci gruplar da General Halife Hafter'e bağlı güçleri durdurmak için hazır  olduklarını açıkladı. Devrimci grupların yerel medyada yer alan açıklamasında, Hafter  güçlerinin askeri hareketliliği karşısındaki tutumunu açıklaması için BM Libya  Özel Temsilcisi Gassan Selame'ye çağrıda bulunuldu.

Olağanüstü hal ilanı

UMH'ye bağlı İçişleri Bakanlığı da olağanüstü hal ilan ederek,  yaşanacaklardan saldırıyı düzenleyen tarafın (Hafter güçleri) sorumlu olduğunu  duyurdu. Ülkenin doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter,  birliklerine "terör gruplarının kalıntılarını temizlemek için" ülkenin  batısındaki bölgelere yönelme talimatı vermişti.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz  es-Serrac da General Halife Hafter'e bağlı güçlerin başkent Trablus'a yaklaşması  üzerine dün seferberlik ilan etmişti.  Libya'da Hafter'e bağlı güçler, 15 Ocak'ta, "Çadlı silahlı muhalif  grupları temizlemek, insan kaçakçısı çeteleri bölgeden çıkarmak, El Kaide ve DEAŞ  terör örgütleriyle savaşmak" gibi gerekçelerle ülkenin güneyine operasyon  başlatmıştı. Hafter güçleri, operasyon kapsamında güneydeki çeşitli bölgeleri ele  geçirmişti.ak cezaevine gönderilmesine karar verildiği öğrenildi.