Kurtuluş Savaşı’nı başlatan komutanların arasında yer alan Kazım Karabekir’in kızı ve Kazım Karabekir Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Timsal Karabekir Yıldıran, Özel Sanko Okulları öğrencileri ile söyleşide bir araya geldi.

Kurtuluş Savaşı yıllarını ve Kazım Karabekir’in hayatından anekdotları paylaşan Timsal Karabekir Yıldıran, babasının da içinde bulunduğu Kurtuluş Savaşı mücadelesinin kolay kazanılmadığına ve Mustafa Kemal ve dava arkadaşlarının Türkiye’yi gençlere altın tepsi içinde emanet ettiklerine vurgu yaptı ve bunun sürekli hatırlanması gerektiğini belirtti.

Karabekir’in, her zaman Atatürk’ün yanında yer aldığını ve onu desteklediğini ifade eden Yıldıran, Kars’ı kurtardığı için Karabekir’in Osmanlının son paşası rütbesine hak kazandığını anımsattı.

Karabekir’in birçok cephede babasını kaybeden yetim çocuklarla kolordu himayesinde ilgilendiğini anlatan Yıldıran, bu çocukların daha sonra tıp, matbaacılık ve eğitim alanlarında yetiştiklerini söyledi.

HER TÜRK EVLADININ, CUMHURİYET’E HİZMET ETMESİ BORCUDUR

Öğrencilere seslenen Yıldıran, “Her Türk evladının, Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmesi görevidir, borcudur. Bu mücadeleyi vermiş insanlara çok şey borçluyuz” diye konuştu.

Babası Karabekir’i sekiz yaşında kaybeden Yıldıran, Erenköy’de ‘Zürafalı Köşk’ olarak da anılan köşkün 2005 yılında müzeye dönüştürüldüğünü, bu müzede Kazım Karabekir ve ailesine ait kişisel eşyalar ve dokümanların sergilendiğini bildirdi.

Yıldıran, ayrıca Özel Sanko Okulları’nın laboratuarları, fiziksel donanımları ile farklı olduğunu Türkiye’nin birçok yerinde bulunduğunu, ama bu düzeyde bir okul görmediğini kaydetti. Söyleşinin ardından Yıldıran, öğrencilerle birlikte Türk Yılmaz Marşı’nı okudu.

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu da paylaşımları için Yıldıran’a teşekkür ederek, çiçek ve yöresel bakır işlemeli şekerlik hediye etti.