AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ile MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, ekonomik sorunlara ilişkin yapılan eleştirilere yanıt verdi ve "Hükümetimiz duruma hakimdir" dedi.


HÜKÜMETİMİZ DURUMA HAKİM

Samsun Medya Grubu'na açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Aksu, son dönemde piyasada, marketlerde ve akaryakıtta sıkıntılar olduğunu gözlemlediklerini belirtirken, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak'ta muhalefetin ekonomi ile, halkı kışkırtan bir dil kullandığını belirterek eleştirilerde bulundu.

29-ak parti mhp  (2).JPG

MÜCADELE DÖRT KOLDAN

Ekonomik sorunlarının ana kaynağının yurt dışında enerji kaynaklarında fiyatların artması olduğuna değinen Başkan Aksu, "Hükümetimiz duruma hakimdir. Allah'ın izni ile alınan önlemlerle bu yaz ayına bereketli bir şekilde gireceğiz ve sorunları 20 yıldır olduğu gibi milletimizle birlikte el ele, kol kola beraber aşacağız. Stokçulukla, fırsatçılıkla mücadele dört koldan yürütülüyor. Ekonominin canlanması için esnaf ve iş dünyasına yönelik krediler ve destekler hükümetimiz tarafından veriliyor. Yeni tedbirler ve desteklerle de bu sıkıntılı süreci aşacağız." dedi.

ENFLASYON DÜŞECEK

Başkan Karapıçak, enflasyonda yaşanan yükselişin geçici olduğunu ifade ederek, "Muhalefet partileri, insanların hoşuna gitmeyecek şekilde propaganda yaparak prim yapmaya çalışıyor. Akaryakıtın artmasından dolayı yaşanan bir sıkıntı oldu. Aynı şekilde dövizde ve gıda da sıkıntılar yaşandı. Bunu fırsat bilip insanları sokağa çıkartmaya ve kışkırtmaya çalışıyorlar. Enflasyonun yükselmesi geçiçidir. 2022 yılı sonunda enflasyon tersine dönecek ve düşüşecek. Ekonomide kendiliğinden düzelecek" dedi.

66040792_620x410.jpg

HER ŞEY KONTROL ALTINDA

Devletin aciz olmadığını dile getiren Karapıçak, şunları söyledi: "Herkes maaşını emeğinin karşılığını alıyor. İnsanları karamsarlığa sürüklemek, beka sorunu varken, dört tarafımız düşmanlarla çevriliyken, esip gürlemek doğru değil. Her şey kontrol altında. Endişe olmasın. Hükümetimiz ülkeyi en güzel şekilde idare ediyor. Vatandaş sıkıntıları kimin çözeceğini iyi biliyor. Vatandaşımız Cumhur İttifakı'nın bu iradesinin olduğunu ve çözümünde Cumhur İttifakında olduğunu biliyor."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.