Gerçekleştirilen kongrede konuşma yapan Yeniden Refah Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Av. Caner Bilgin, “Yeniden Refah Partimizin kuruluşunu gerçekleştirdik ve bugün burada ilk kongremizi gerçekleştiriyoruz. Ben kongremizin ülkemize, ilimize ve Çarşambamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum, tüm katılımcılara bugün bizi burada yalnız bırakmadıkları için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlçe Başkanı Bilgin’in konuşmasının ardından konuşma yapan Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Suat Zorbey ise şunları söyledi:

“Samsun’da ilk kongremizi Çarşamba’da gerçekleştiriyoruz. Samsun’un 12 ilçesinde teşkilatlanmamızı gerçekleştirdik. Bu kongre Yeniden Refah Partisi’nin hüviyetinin resmilik kazandığını gösterir ve bu kongre bu ordunun artık harekete geçtiğini gösteriyor. Rahmetli Erbakan hocamızın da dediği gibi daha güçlü, yaşanabilir, refah seviyesi yüksek bir Türkiye için yola çıktık.”
Yeniden Refah Partisi Mahalli İdareler Başkanlığı Başkan Yardımcısı ve Samsun İl Teşkilat Başkanı Mustafa Barutçu, “Yıllardır Çarşamba’da siyasetin içerisindeyim ve Yeniden Refah Partisi olarak Samsun’da ilk ilçe kongremizi Çarşamba’da yapmamız bizim için ayrıca bir mutluluk oldu. Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden güçlü Türkiye ve yeni bir dünyayı oluşturma hedefine doğru ilerleyeceğiz. Rahmetli Erbakan hocamızın yarım kalan projelerini inşallah teker teker tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Yeniden Refah Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Av. Caner Bilgin’in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
“Mehmetcan Balcı, Sefa Şentürk, Nuri Temiz, Murat Emre Ertörün, Nihat Kartal, Abdullah Akgül, Yaşar Barutçu, Ahmet Temiz, İsa Kartal, İdris Şengül, Mustafa Özdemir, Kani Çamaş, Hasan Sezgin, Fatih Oflaz ve Mehmet Özdemir.”
Kongreye CHP Çarşamba İlçe Başkanı İlhan Yürükcü, BBP Çarşamba İlçe Başkanı Ertan Sağlam, ve çok sayıda partili katıldı.