Trabzonspor eski Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, bordo-mavili takımın savunmayı düzeltmesi halinde son haftalara kadar yarışın içinde olabileceğini söyledi.

Trabzonspor’un çok kötü bir savunmaya sahip olduğunu belirten Tekelioğlu, "Savunma iyi değil. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın da bu konuda arayışları var. 16 gol atıp 15 gol kalesinde gören bir takımın savunmasını toparlamadıktan sonra bu yarışın içinde zorlanır. Trabzonspor savunmayı düzeltirse son haftalara kadar bu yarışın içerisinde olur. Çünkü inanılmaz bir forvet zenginliği var. Burak, Rodallega, N’Doye, Sosa, Yusuf, Volkan, Olcay, Castillo ve Bongonda hücuma dönük oyuncular. Bunlar her maç size pozisyon üretebilecek oyuncular" ifadelerini kullandı.

Tekelioğlu, "Trabzonspor’a bir değil iki stoper lazım dedim haklı çıktım. İki stoper yedekte, bir stoper tribünde, sol bekten stoper, orta sahadan stoper ile oynuyoruz. Ağır bir savunmaya sahibiz. Rakip geniş alan bulduğunda bizi perişan ediyor. Ersun Yanal da arayış içerisinde, bana göre Kucka yerine daha fazla para harcayıp çok iyi bir stoper alınsaydı Trabzonspor belki de bugün çok daha fazla puan toplamıştı. Trabzonspor göbek savunma ile çok sıkıntılar yaşar. Trabzonspor devre arasında kesinlikle stoper transferi yapacaktır" dedi.