Çukurova Belediyesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği aşure etkinliği, 100. Yıl Cemevi’nde yapıldı. Yüzlerce vatandaşın katıldığı aşure etkinliğinde Alevilere yaptığı hizmetler nedeniyle kendisine bir kupa verilen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı’na bağışladığı 14 bin metrekarelik arsaya, bir öğrenci yurdu ve bir kreş açacaklarını müjdeledi.

Geleneksel Aşure Günü’nde semahlar dönüldü, dualardan sonra aşureler ikram edildi. Aşure etkinliğinde, ünlü sanatçı Sabahat Akkiraz konser vererek, vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

Etkinlikte Alevilere yaptığı hizmetlerden dolayı Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e bir ödül verildi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz, “Çukurova Belediye Başkanımız anketlerde Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı seçiliyor. Ama kendisi Alevi canların da birincisi. Bu vakıf binamızın yapımını tamamlayan değerli başkanımız Soner Çetin, tam 14 bin metrekarelik arsayı da sizlere hizmet olsun diye vakfa bağışladı. Ben araştırdım. Türkiye’de Alevilere bu kadar yoğun hizmet veren başka bir belediye başkanı göremedim. O nedenle Alevilerin can Başkanı Soner Çetin’e bu birincilik kupasını tüm Alevi canlar adına kendisine veriyorum” dedi.

Vakıfta bir kreş bir yurt müjdesi

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’de, daha önce, sporda çok kupa aldığını ama belediye başkanı olarak ilk kez bir kupa aldığını belirterek, "Bunu tüm bürokratlarımız ve emekçi çalışanlarımız adına alıyorum. Vakfa bağışladığımız 14 bin metrekarelik arsanız hayırlı uğurlu olsun. Ama bu arsaya da, bir öğrenci yurdu bir de kreş yapıp açmak bizim boynumuzun borcu olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Çetin, aşure kazanının başına geçerek, aşure karıştırdı ve pişen aşurelerden vatandaşlara ikram etti.