SAMSUN'DA ZİNCİR-2 OPERASYONU

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri insan sağlığını tehdit ederek, vergi kaybına neden olan alkollü içki kaçakçılığı/sahteciliğiyle mücadele kapsamında yaklaşan yılbaşı öncesinde KOM Başkanlığı koordinesinde çalışma başlattı.

18 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Ekipler, Atakum, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Haklarında gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden bazıları gözaltına alındı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Adreslerde aramalarını sürdüren ekipler zanlıların yakalanması için çalışmalarına devam ediyor.

suleyman-soylu-ic--13112

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sahte içkiye yönelik Samsun'un da aralarında bulunduğu 8 ilde 590 adrese düzenlenen "Zincir 2" operasyonunda 217 şüpheliden 176'sının gözaltına alındığını açıkladı.

"SUÇ VE SUÇLUYLA MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Bakan Soylu yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"İnsan sağlığını tehdit eden ortamda üretilen sahte bandrollere başvurdukları, çöpe atılan boş alkollü içki şişelerini çeşitli yöntemlerle dolum yaptıkları, etil ve aromaları talep edenlere ulaştırmaya çalıştıkları, kargo görevlilerine yanlış kimlik verilerek yapılan tespitler kapsamında gerçekleştirilen operasyon kapsamında 8 ilde 590 adreste 217 şüphelinin gözaltına alınması planlanmaktaydı, 176 şüpheli gözaltına alınmıştır, operasyon devam etmektedir. Bu operasyonla yeni yıl öncesi sahte içkiyi piyasaya sürerek milletimizin sağlığıyla oynamaya çalışanlara gerekli cezayı vermek için bu operasyon da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonluğunda birlikte yürütülen bir operasyondur. Türkiye'nin neresinde olursa olsun suç ve suçluyla mücadelemiz devam edecektir."

Haber Kaynak: Emre Öncel

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.