Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına koronavirüs kapsamındaki eğitim sürecini değerlendiren Eğitim-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, Eğitim-Sen Sendikası Başkanı Arzu Topaloğlu okullarda alınan önlemlerin yetersiz olduğunu belirtirken vatandaşlar ise çocuklarının eğitimden geri kalmamları için okula gönderdiklerini söyledi.

GAYRET YOK
Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem KARA: Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre bütün okullara gerekli temizlik gereçleri gönderildi. Ama gerekli ihtiyaçların tam anlamıyla karşılanmadığı duyumunu aldık. Vaka sayıları her geçen gün artıyor. Vakaların yüzde kaçının okul kaynaklı olduğunun takibini yapıyoruz. Üstelik vakaların düşmesi için herhangi bir gayret gösteremiyoruz. Vakaların artması yeterli koşulların sağlanamadığını ve eğitim öğretim için gerekli ortamın olmadığını gösteriyor. 

ÖNLEMLER YETERSİZ
Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Arzu TOPALOĞLU: Okullara temizlik ve hijyen masraflarının karşılanması adına gerekli ödenek verilmediğini bilgisine ulaştık. Yüz yüze eğitime elbette başlanmalı fakat, okullar ekonomik olarak büyük sıkıntı yaşıyor. Bu yüzden alınan tedbirler yeterli olmuyor.Bunun en basit örneğini Baruthane Ortaokulu'nda gördük. 2 öğretme ve 3 öğrencinin testinin pozitif olması sonucu 240 öğrenci ve aileleri karantinaya alındı. 

OKULLAR AÇILMAMALI
İlhami DİNÇER: Alınan tedbirlerin son derece yetersiz olduğunu düşünüyorum. Yetkililer, bu durumu görmezden geliyo. Bu konu önemsenmeli çünkü çocuklar kendi temizliklerini iyi bir şekilde sağlayamıyor desteğe ihtiyaçları var. Bu nedenle okulların açılmasını yersiz buluyorum. 

İPİ SIKI TUTUYORLAR
Tuğba AKSU: Çocukları evde tutamaz olduk ve çocuklarımız asosyalleşmeye başladı. Çocuklarımızın, eğitim hakkını elinden almaya hakkımız yok. Okullar sürekli dezenfekte ediliyor ve maske konusunda ipi sıkı tutuyorlar. Bu yüzden çocuğumun yüz yüze eğitim almasını destekliyorum.

ISRARCI OLUNMAMALI
Hülya EYLÜL: Okullarda güvenilir bir temizlik anlayışı olduğunu düşünmüyorum. Veliler, her gün çocuklarını bırakmak için okula girip çıkıyor. Kesinlikle sosyal mesafe kurallarına uyulmuyor. Tedbir alınmıyor, sadece okullarda değil her yerde iğne atsan yere düşmez. Vakalar bu kadar yükselişe geçtiği halde yüz yüze eğitimde ısrarcı olmamamız gerektiğini düşünüyorum.

ÖNLEMLER YETERLİ
Sevgi KARAOĞLU: Ben anaokulunda çalışıyorum ve alınan önlemlerin yeterli olduğunu düşünüyorum. Durum ne olursa olsun uzaktan eğitimin çocuklarımıza hiçbir faydası yok. Çocuklarımız 6 ayı aşkın süredir evde ve bu durum onların okula adapte olma süreçlerini sıkıntıya sokabilir.

UYGUN ORTAM YOK
Nevzat SEVEN: Öğrencilerin yüz yüze eğitime başlayabilmeleri için şu an uygun bir ortam yok. Ama diğer yandan öğrencilerin sınıf sınıf eğitime başlamaları gerekiyor. Herkes üzerine düşeni yaparsa hiçbir sıkıntı olmaz. Vatandaş kendi önlemini aldıktan sonra kısa süre içinde eski hayatlarımıza dönebiliriz.