AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, devlet kurumlarının 'ayrım, taraf, itibarsızlık' gibi söylemlerle bir araya gelmesi düşünülemez olduğunu söyledi.

"DEVLET HEPİMİZE AİT"

TBMM Genel Kurulu 107. bileşiminde AK Parti Grubu adına söz alan  AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  "Türkiye Cumhuriyeti Devleti,  muhalefet konuşmalarında ifade edildiği tarzda hamasi sözlerle incitilecek, refüze (kabul etmemek, reddetmek) edilecek hatta tefessüh (bozulma, çürüme, kokuşma) gibi bir kelimeyle tanımlanacak bir devlet değildir" diyen Yılmaz, "Devlet hepimize aittir. Hepimizin bir üst çatısıdır ve hepimiz için kutsaldır diye düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin köklü ve güçlü bir devlet olmadığını kimse söyleyemez. Bizim bu anlayışımız kültürümüzün, inancımızın da eksiksiz bir parçasıdır. Anadolu'da 1299'da küçük bir beylikten dünyanın en büyük imparatorluğu hâline gelmiş Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'mizin 100'üncü yılını kutladığımız bugüne kadar milletimiz devletimizi tırnaklarıyla gurur duyarak, onur duyarak inşa etmiştir" dedi.

"FAYDA SAĞLAMAZ "

Devlet kurumlarında güven olmadığı söylemlerinin doğru olmadığına değinen Yılmaz, "Bu devletin hangi vesayet odaklarının baskısı altından nasıl demokratik bir devlet haline geldiğinin son yirmi yıl içerisinde hepimiz birlikte tanığı olduk.  Ne olursa olsun devlet kurumlarının ayrım, taraf, itibarsızlık gibi söylemlerle bir araya gelmesi asla düşünülemez.   Özellikle dünyadaki gelişmelerden kaynaklı sorunların ülkemize yansımalarının ortaya çıkardığı olumsuzlukları fırsata çevirerek halkın devletine güveninin azaldığı algısı, mutsuzluk, ümitsizlik, karamsarlık oluşturmaya çalışılması kimseye fayda sağlamaz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gereken her şey yapılıyor. Biz devletimize, halkımıza her zaman güveniyor, her şeyi birlikte başaracağımıza özellikle inanıyorum" diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.