Yakutiye Belediyesi tarafından Tortum Yolu üzeri Fort servisi arkasında Esma Parkı yanında yapımına başlanan kadınlara özel spor merkezi tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. İçerisinde çaylı toplantılarında yapılabileceği, fitness ve benzeri sporların yapılabileceği, hamam ile saunası bulunan merkezin yapımı hızla sürüyor.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, havaların iyi gitmesi nedeniyle birçok işin tamamlanması için acele ettiklerini ifade etti. Korkut, “Esma Park yanında inşaatına başladığımız fitnes salonu, hanımlara özel sporların yapılabileceği çok amaçlı binamızın kaba inşaatı tamamlandı. İçeride de işler tamamlanmak üzere. Hanımlara özel toplantı, özel günlerin yapılabileceği mekanlarında yer aldığı, spor etkinliklerine katılabilecekleri, içerisinde hamam ile saunanın da yer aldığı merkezde son rötuşlar yapılıyor. 1 aya kadar tamamlanarak hizmete sokmayı amaçlıyoruz” dedi.

Hilalkent altına Fort servisi arkasında Esma Parkı yanına inşa edilen spor merkezi hanımlara yönelik kamu tarafından yapılan ilk yatırım olarak görülüyor. Ali Korkut, belediyeciliğin toplumun her kesimine yönelik bir hizmet aracı olduğunu belirterek “Özellikle sosyal belediyecilik alanında çocuklarımızı, gençlerimizi, hanımlarımızı, yaşlılarımızı düşünerek özgün hizmet üretmek durumundayız. Toplumun her kesimine hizmet verebiliyorsak işimizi yapıyoruz demektir. Biz belediyeciliği böyle görüyor ve bu görüşle çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.