Başkan Yıldırım, “Epeydir Samsun'a gelemedim. Takımla beraberdim. Maalesef maç öncesi Harris'te sakatlık oluştu. Hoca kadrodan çıkardı. Mecburen Osman'ı kadroya çektik, zekiyi kanada koyduk. Rotasyon yaptık. Eldeki oyuncu sayısı az, sakatlar çok” açıklamasında bulundu.

"SÜRPRİZ BİR ŞEKİLDE YENİLDİ"

Eyüpspor mağlubiyetine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Yıldırım, “Sonuçta ligin ilk yarısının sonuncu maçı. Bugün Eyüpspor, sürpriz bir şekilde yenildi. Biz beraberlik bekliyorduk ama mağlubiyet aldı. Biz bu maçı alırsak ki takım söz verdi, 3 puan için sahaya çıkacağız başka bunun hiçbir yolu yok. Ne olursa olsun yeneceğiz. Tabii maç oynanmadan belli olmuyor. Çünkü rakipler, özellikle son dönemde düşmemeye oynayan takımlarla oynadık. İnşallah rahat maç olur, biz de erken gol bulursak maç farklı da bitebilir. Biz istiyoruz ne olursa olsun 1-0 olsun. Yenelim, 2. Lig'deki yerimizi koruyalım. Devreye Eyüp'ün 6 puan gerisinde başlayalım. “ dedi.

TRANSFER AÇIKLAMASI

Transfer gündemine ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Artık transferde de takımın eksikleri belli. Herkes biliyor, aksayan yerleri biz de biliyoruz. Taraftarlarla da aynı düşüncedeyiz. Sol bek Novikovasla yollarımızı ayırma kararı aldık.  Sağ kanada yerli oyuncu bakıyoruz. Boldrin gitti, orta saha iyi bir 8, 8,5 gerekirse 10 numara belki 6 numara bakıyoruz. Devre arasında herkes problemli oyuncusunu göndermeye çalışıyor. İyi oyuncuyu kimse salmıyor, yurt dışından gelenler uymuyor.” İfadelerini kullandı.

"ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇECEĞİZ"

“Türkiye'den oyuncu alayım diyorsun bu sene çok ilginç bir sene” diyen Yıldırım, “Kampa, alacağın oyuncuyu getiremiyorsun” dedi. Yıldırım, "Zor bir dönemden geçeceğiz. Tomane’yi tutacağız. Zaten kontratı devam ediyor. Boldrin yerine Tomane'yi kaydedeceğiz. Hocanın da ihtiyacı var, forvette bize katkı sağlayacağını inandığımız için tuttuk. Devre arası hep problemli oyuncular söz konusu" ifadelerini kullandı. 

WhatsApp Image 2022-12-25 at 19.32.42

"BEN HESAP ADAMIYIM"

Fırsat transferine de değinen Başkan Yıldırım, "Bizim ligden alacağımız 1-2 oyuncu var gerisi hep sorunlu. Eyüpspor, bir oyuncu için 1 milyon bonservis verdi. Bana istediği kadar cimri desinler 1 milyon euro veremem. Bu oyuncu alınır mı diyorlar? Fırsat transferi yapıyoruz.Bunu dünyada bütün büyük takımlar yapıyor. Samsunspor'da artık büyük takımsa biz de fırsat transferleri yapacağız. Gençlerimiz var, 1, 2'si tutarsa. Biz de fırsat transferi alacağız. Denedik, olmadı. İstediğimiz verimi alamadık. Bunları iyi niyetle yapıyoruz. Yapmazsanız büyük takım olamıyorsunuz. Bunları yapmazsanız büyük takım olamıyorsunuz. Gidiyorsunuz büyük paralar verip hazır oyuncu transferi yapıyorsunuz. Bu sefer de kulüpler borç batağına giriyor. Biz ne diye Batıpark'a yatırım yaptık? Dedik ki 5-6 tane genç oyuncu biz takımda tutarsak Süper Lig'de 400-500 bin euro oyuncu başına 6 oyuncu 3 milyon para cebimizde kalır. İşte oranın masrafları çıkacak. Biz bunların hesabını yaptık. Ben hesap adamıyım. Tutar tutmaz. O ayrı. Biz hesabımızı yaparak gidiyoruz. Denk bütçe diye bir şey yapıyorum. Ben o bütçenin dışına çıkmam. Çıkarsam öbür sene de yeterince para olmaz. Transfer yapamayız. Yüksel Yıldırım'a destek yok. Ne şehirden, ne devletten hiç kimseden destek yok. Benim de yapabileceğim bir sınır var. Ben şahsi paramla Samsunspor'u görütüyorum. Beğenmiyorlarsa bana yardım yapacaklar ya da Samsunspor kendi ayakları üzerinde durana kadar dişimizi sıkacağız." dedi. 

Yıldırım açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

Biz Samsunspor'u aldık, 5 yılda sapasağlam bir takım haline getirdik. Bir vergi borcumuz var, onu da taksitlendirdik ödüyoruz. Bu sene bitmek üzere. Sıfır borçlu kaç tane takım var? Benim zamana ihtiyacım var. Samsun'da yaşasaydım etkilerim, katkılarım daha fazla olurdu. Ben inanıyorum Samsunspor çok doğru bir yolda. Acelem yok. Şu ligden bir çıkalım Süper Lig bizim için daha kolay olacak. Oyuncular takıma gelmek için sıraya girecek. Herkes Samsunspor Süper Lig'e gelsin istiyor. Hakem hatalarından, kaçırdığımız penaltılardan 10 küsür puanımız gitti. İnşallah şeytanın ayağını kırarız. İnşallah bu maçı alacağız, takım hazır, çocuklar hazır.   

Yıldırım, taraftarın sevgi gösterisi ve Yüksel Başkan tezaüratlarıyla karşılandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.