Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun 25 Mart 2009’da Kahramanmaraş’ta düşen helikopterde beraberindeki 5 kişiyle birlikte hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın desteğiyle yürütülen soruşturma kapsamında ikinci dalga operasyon gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Akın Gürlek’in açıklamasına göre 47 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, 16 ilde 45 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına devredilmesinin ardından temmuz ayında gerçekleştirilen ilk operasyonda da 25 şüpheli gözaltına alınmıştı.

33 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Bakan Gürlek’in aktardığı bilgilere göre yeni operasyon kapsamında şu ana kadar 33 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 10’unun cezaevinde bulunduğu belirlenirken, firari durumdaki 4 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

47 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM

Soruşturma kapsamında 47 şüphelinin, FETÖ/PDY faaliyetleri çerçevesinde tasarlayarak kasten öldürme suçuna iştirak ettikleri ve olayın ortaya çıkarılmasını engellemeye yönelik çeşitli eylemlerde bulundukları değerlendiriliyor. Söz konusu suçlamalar soruşturma makamlarının değerlendirmesi niteliğinde olup şüpheliler hakkındaki yargı süreci devam ediyor.

Yıllardır merak edilen dosyada flaş gelişme! 33 gözaltı

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI DA İNCELENİYOR

Soruşturmada yalnızca helikopterin düşmesine ilişkin süreç değil, olay sonrasında yaşanan gelişmeler de araştırılıyor. Bu kapsamda; arama-kurtarma ekiplerinin yanlış yönlendirilip yönlendirilmediği, gerçeğe aykırı bilgi notları hazırlanıp hazırlanmadığı, tanık ve gizli tanıkların manipüle edilip edilmediği, maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasının engellenip engellenmediği tüm yönleriyle inceleniyor.

BAKAN GÜRLEK: SORUŞTURMA SÜRECEK

Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturmanın kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve sorumluluğu bulunanların hukuk önünde hesap vermesi için çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Gürlek daha önce yaptığı açıklamalarda da soruşturma dosyasında FETÖ bağlantısına ilişkin “ciddi emareler” bulunduğunu söylemişti.

Samsun’da su kesintisi! o mahallelerde saatlerce su yok
Samsun’da su kesintisi! o mahallelerde saatlerce su yok
İçeriği Görüntüle

YAZICIOĞLU 2009’DA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi, 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi yakınlarında helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Dosya, yıllar boyunca farklı soruşturma ve incelemelere konu olurken, 12 Haziran 2026’da Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ