Samsun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Eyüp Güler (SESOB), yılbaşı hazırlıkları kapsamında alışverişe çıkan vatandaşların esnafın yüzünü güldereceğini söyledi. Yılbaşı alışverişine çıkan vatandaşlar ise fiyatların pahalı olmasından yakındı.

LİSTELER KISILDI

Yılbaşına sayılı günler kala vatandaşlar, alışveriş için marketlerin ve çarşının yolunu tuttu. Esnaf umutla piyasalarda hareketlilik beklerken, vatandaşlar ise geçen seneye oranla bazı ürünlerde meydana gelen yüzde 100'e varan artışlar nedeniyle alışveriş listesini kıstı. 

GÜLER'DEN FİYAT UYARISI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan SESOB Başkanı Güler, esnafı da yararak fahiş fiyat uygulanmaması konusunda hassas olmaya davet etti. Güler, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, "Esnafımıza yılbaşı alışverişi ile hareket gelecek. Yılbaşı alışverişi durgun geçen piyasanın canlanmasına neden olacak. Esnafımızdan, Ahi'lik kültürüne yakışır şekilde, müşterilerini karşılamalarını, fahiş fiyat uygulayanları uyarmalarını istiyoruz. Yapılacak alışveriş ile esnafın kasasına sıcak para girişi olacak. Bu da onların bir nebze de olsa nefes almasını sağlayacak. 2023 yılının esnafımız ve ülkemiz için bol kazançlar getirmesini diliyoruz" dedi.

Saathane Meydanı ve Mecidiye Çarşısı'na yılbaşı için alışverişe çıkan vatandaşlar ise fiyatlardan şikayetçi oldu. Kanal S mikrofonlarına konuşan vatandaşlar şunları söyledi:

"YAŞAMAK ZORLAŞTI"

İhsan IŞITAN: Fiyatlar uçmuş, daha uçacak. Geçen gün aldığımız ürüne 3 gün de 5 lira zam gelmiş. Ocak 10-15'inden sonra en az yüzde 25 zam geleceğini söyledi. Ortalık alabildiğine pahalı. Gençlerin, yeni evlilerin durumu çok kötü. Yaşamak yüzde 99 zorlaştı.  

"GELİRİMİZE GÖRE ALIYORUZ"

Sevinç BENLİ: Mağazaların vitrinlerinde 15-20-50'ye varan indirimler yapılıyor. Yılbaşından sonra gelecek zamları da yaşayıp göreceğiz. İnşallah hayırlısı olur. Ne yiyeceksek onu alıyoruz. Daha çok gelirimize göre alışveriş yapabiliyoruz artık.   

"ALIM GÜCÜ AZALDI"

Halit KOL: Fiyatlar gerçekten çok yüksek. Alım gücü azaldı. Yapacak bir şey yok, katlanıyoruz bunlara. Yine de halimize şükretmek lazım. Diğer Avrupa ülkelerine bakacaksak çok daha iyi durumdayız. Fiyatlarda yüzde 60-70 artış var. Marketlerde etiketler her gün değişiyor. Yılbaşını fırsat bilip, etlerde, tavuklarda, kuruyemişte fiyatı çok artmış. 

Haber Kaynak: Ömer Faruk KOCABAŞ  

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.