Geçen haftalarda MHP Samsun Milletvekilimiz Sayın İlyas Topsakal Beyin ( Bağımlılıkla Mücadele Platformu ) kuracağının ve uyuşturucu baronlarının kendisini karşılarında bulacakları açıklaması, cidden tebrike şayan bir hamleydi.
Ardından SMG Yayın Kurulu Başkanı üstadımız Sayın Necdet Uzun Bey köşesinde (3.7.2023 ) ‘’VATANDAŞ DESTEĞİ OLMADAN OLMAZ ) BAŞLIKLI YAZISI VE AKABİNDE Sayın Valimizin konuya sahip çıkması güzel gelişme.
Sadece bizim toplumumuzu değil tüm insanlığın geleceğini tehdit eden uyuşturucu, esrar, eroin alkollü içkiler vs. Tamamen çetelerin getirim kaynağı olmuş durumda. BU RANTIN PEŞİNDE OLANLAR ORGANİZE ÖRGÜT HALİNDE HER TÜRL SUÇU İŞLEMEKTEN DE GERİ KALMIYORLAR.
Ülkemizde ve yerelde Samsunumuzda  ciddi boyutlara ulaştığını YETKİLİLERDEN öğreniyoruz. Gençlerimiz hatta daha 12 yaşlara kadar uyuşturucu haplara ulaşabilmiş ise  ihmalkârlıklarımızın olduğunun bir göstergesidir. Bu aynı anlamda yasalarda boşlukların  yersiz  göz yummaların onduğunun da delildir.
Şikâyetçi olmak ve fehametin devasa boyutlara geldiğini görmek sorunu çözmüyor. Alınması gereken tedbirlerin OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM kabul ederek seferber olmalıyız. Hangi kamu kuruluşuna ne görev düşüyorsa katkısı alınmalıdır. Vatandşımıza daha çok sorumluluk bilinci aşılanmalı ve aileler bilgilendirilmelidir.
Aydınlarımız, şehrimizdeki üniversiteler ve STK ‘lar gündemlerine uyuşturucu ile mücadeleyi birinci sıraya almalıdır. Gazete yazarlarımız sık bir şekilde bu konuyu işlemelidir.
35 sene bilfiil ilahiyatçı imam hatip kimliğim ile görev yaptığım DİYANET yani İl Müftülüğümüzden bu konuda gerektiği ölçüde yararlanılmadığı kanaatindeyim. Aksini iddia eden varsa buyursun beni ikna etsin. Müftülüğümüz vali beyin bu bağlamdaki her organizesinde mutlaka bulunmalıdır.( 3) (Değişik: 2/7/2018 – KHK/703/141 md.) Öğrenci yurtları, eğitim kurumları, gençlik merkezleri ve kampları, ceza infaz kurumları, sağlık kuruluşları, sosyal hizmet kurumları ve benzeri yerlerde işbirliği esasına göre manevi danışmanlık ve din hizmeti sunmak.) Görüldüğü gibi yasalarımızda Diyanet teşkilatını dışlamıyor ve üstelik İŞBİRLİĞİ ESASINA dayalı olarak hizmet sunması istemektedir.
İl müftülüğümüz valilikten işbirliğine davet beklerken boş durmamalı ve kendince yapması gereken çalışmaları başlatmalıdır.
Akademik çevrelere detaylı bir şekilde Samsun ilimizde bu bağımlılığın hangi seviyelerde olduğunu bir araştırması yaptırılmalıdır.
Camilerimizdeki vaazlarda vatandaşlar bilinçlendirilmeli komu işin uzmanlarınca konferanslar yoluyla anlatılmalıdır...
Gençlerimize ve ilköğretim çağındaki çocuklarımıza anlayacakları dilden kitaplar hazırlanmalı ve uygulamalı bir şekilde sunulmalıdır.
Bu sebeple hastanelerde tedavi gören bağımlılar bizzat ziyaret edilmelidir.
Bu sıkıntıları yaşayan aileler imam hatip kardeşlerimizin görev alanı olan mahallelerde temas halinde olmalıdırlar.
Dinimiz İslam toplumumuzun çimentosodur. Dini hayatın dışına iterek ve dışlayarak bir yerlere varamayacağımızı çok daha bedel ödemeden anlamlıyız. Kalın sağlıcakla...


.