Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılı nedeniyle Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bisiklet İl Temsilciliği tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu’na katılan bisikletçiler Trabzon’da mola verdi.
İstanbul’dan yola çıkarak Trabzon’a ulaşan bisiklet ekibi, Trabzon Valiliği Atatürk Alanı önünde Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk tarafından karşılandı. Karşılamada İl Jandarma Alay Komutanı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili, Kızılay Trabzon Şube Başkanı da hazır bulundu.
Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, etkinliğin çok anlamlı ve yerinde bir etkinlik olduğunu ifade ederek, “Tarihiyle çok özel olan bir milletiz. Bu yüzden tarih şuurunu gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapmalıyız. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.
İstanbul Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz ise, “Gençlerimize örnek olmak, onlara tarihi geçmişimizi tekrar hatırlatmak ve Sarıkamış ruhunun verilmesini sağlamak üzere yollara çıktık. Bisiklet federasyonu olarak ‘tarihini bilemeyen toplumlar geleceğini inşa edemezler’ düsturundan yola çıkarak gençlerimize örnek olmaya çalışmaktayız. Bizlere bu süreçte destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi ve Kafile Başkanı Tuna Akyüz, Vali Yardımcısı Cantürk’e flama hediye ederken, Cantürk de bisikletçilere Sarıkamış’taki şehitliğe götürülmek üzere bir kavanoz Trabzon toprağı verdi.
1915 yılında Zemheri ayında donarak hayatını kaybeden 90 bin şehidin anısına gerçekleştirilen tur kapsamında Vali Yardımcısı Cantürk’ün startıyla Trabzon’dan Sarıkamış’a hareket eden bisikletçiler 4 Ocak 2015 tarihinde Kars Sarıkamış’ta son bulacak.