Samsun protokolü, yeni yıl dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda, zor bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, 2023 yılından umutlu olduklarını, vatandaşlar için en iyisini istediklerini ve şehir için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

"YENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN: Müjdeleri, sevinçleri ve acılarıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. Veda etmeye hazırlandığımız 2022 yılı, etkilerini hala yaşadığımız koronavirüs salgını ve Ukrayna-Rusya Savaşı’nın tüm dünyaya olumsuz yansımalarıyla insanlık olarak çeşitli sınamalarla karşı karşıya kaldığımız bir yıl olmasının yanında umut verici gelişmelerin de birlikte yaşandığı bir yıl olmuştur. 2022’de ülke olarak, bir yandan yaşanan sıkıntıları aşmak için mücadelemize devam ederken öte taraftan ülkemizin asırlık hayallerini gerçekleştirme ve hedeflerimize ulaşma yolunda başarılı adımlar attık. Her yeni yıl; yeni bir başlangıç anlamına geldiği gibi, heyecan, azim, mücadele ve umut demektir. Geçmişten ilham alarak geleceği kucaklayan bakış açısıyla, yeni bir sayfa açmaktır. Bu bakımdan, heyecanı içimizi saran 2023’e Türkiye olarak çok güçlü bir vizyonla giriyoruz. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılının başlangıcı olan 2023’te ülkemizi hedeflerine ulaştırmak, milletimizi yeni hizmetlere kavuşturmak, bu asrın Türkiye yüzyılı olması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. 2023’ün ülkemizle birlikte komşularımızın, bölgemizin, mazlum milletlerin ve insanlığın barışına, huzuruna, esenliğine vesile olması için gayretlerimizi yoğun şekilde sürdürüyoruz.

"SEVGİ HAKİM OLSUN"

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ: Milletçe, üzüntü ve sevinçleriyle bir yıla daha veda edip, umut ve beklentilerle dolu yeni bir yıla girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını gururla yaşayacağımız 2023 yılının milletimize ve dünyaya barış, refah ve huzur getirmesini temenni ediyorum. En büyük gücümüzün, milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu unutmamalıyız. Gönül bağlarımızın yeni yılda daha da güçlenmesini canıgönülden temenni ediyorum. Toplumsal hayatımızda daima sağduyunun, hoşgörünün, kardeşliğin, sevgi ve saygının hakim olmasını diliyorum.  Bunlar yaşamın en değerli hazinelerindendir.
Yeni yılın, geçmiş yıllardan çok daha bereketli ve huzurlu, sağlık, afiyet içinde geçmesini, dostlukların, barışın, sevginin hakim olduğu, zulümlerin bittiği, acıların sona erdiği huzurlu bir dünyanın olduğu günlerin kısa zamanda gelmesini arzu ediyoruz. Artık dünyada mazlumların acı çekmemesini, çocukların, kadınların gözyaşı dökmemesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

"YENİDEN BİRBİRİMİZE SARILDIK"

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil DEVECİ: Sevgili hemşehrilerim, acı ve tatlı birçok anıyla hatırlayacağımız 2022 yılını geride bırakıyoruz. 2020 yılında başlayan, bütün dünyayı etkisi altına alarak yaşamımızı bambaşka bir noktaya taşıyan koronavirüs pandemisiyle 2 yıl geçirdik. Bu süreçte verdiğimiz kayıplar, hepimizi derinden etkiledi. 2022 yılı maskeler ve kısıtlamalar olmadan yeniden birbirimize sarılabildiğimiz sene oldu. Pandemi dönemi boyunca Atakum’un ortaya koyduğu dayanışma ruhu aynı zamanda hepimize umutlu olmayı, birbirimize kenetlenmeyi hatırlattı. Dayanışma projelerimize, gençlerimizin ve çocuklarımızın aydınlık geleceği için bütün imkanlarımızı seferber edip var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. 2023 yılının tüm dünyaya, ülkemize ve Atakum’a sağlık, huzur ve barış getirmesini, kentimizi de dayanışmasıyla ve mutluluğuyla Türkiye’ye örnek gösterebileceğimiz bir yıl olmasını diliyorum.

"YENİ BAŞLANGIÇLAR DEMEK "

Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer URHAL: Heyecanla başladığımız her yıl, yeni umutlar, yeni hayaller, yeni beklentiler ve elbetteki yeni başlangıçlar demek. Yeni yılın milletimiz, devletimiz ve tüm insanlık için, barışın, karşılıklı sevginin hakim olduğu, güzel günlerin başlangıcını oluşturması umuduyla, yeni yılınızı kutlar, görevleri sırasında şehit ve gazi olan mensuplarımızı saygı ve minnetle anarken, emekli ve halen görev yapan mensuplarımıza ve tüm vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başlarılar dilerim.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.