Yeni Parti Kurucular Kurulu, ilk toplantısını Ankara'daki Anadolu Kulübü'nde gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda, kurucu genel başkanlık görevine oy birliğiyle Özgür Özel seçildi.

Ozgur Ozel Yeni Partinin Genel 20084937 7118 1 M

91 MİLLETVEKİLİYLE YENİ PARTİ'Yİ KURDU

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'na ilişkin açılan davada 21 Mayıs'ta verilen "mutlak butlan" kararının ardından Özgür Özel ve ekibi yeni parti çalışmalarına başlamıştı.

Kuruluş sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Özel'in de aralarında bulunduğu 91 milletvekili CHP'den istifa ederek Yeni Parti'nin Kurucular Kurulu'nda yer aldı.

Ozgur Ozel Yeni Partinin Genel 20084937 9661 1 M 1280X720

"İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ"

Partinin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma namazını kılan Özgür Özel, namaz sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yeni Parti'nin muhalefette bütçe çalışmalarına katılacağı tek yılın bu dönem olacağını ifade eden Özel, şöyle konuştu: "Yeni Parti'nin muhalefette bütçe çalışmalarına katıldığı ilk ve tek yılı yaşayacağız. Ardından Allah'ın izni milletimizin takdiriyle bundan sonra milletin yüzünü güldürecek, halkın sorunlarını çözecek, ülkeye huzuru refahı barışı getirecek iktidarı kuracağız."

PARTİ YÖNETİMİ ŞEKİLLENİYOR

Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 1926 yılında kurulan ve ilk fahri başkanlığını İsmet İnönü'nün üstlendiği Anadolu Kulübü'nde gerçekleştirilen toplantıda, Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin de belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

e-Devlet'e giren milyonlarca kişi aynı ekranı kontrol ediyor
e-Devlet'e giren milyonlarca kişi aynı ekranı kontrol ediyor
İçeriği Görüntüle

SOSYAL MEDYA HESABINI GÜNCELLEDİ

Kurucu genel başkan seçilmesinin ardından Özgür Özel, X sosyal medya platformundaki profil bilgisini "YENİ Parti Genel Başkanı" olarak güncelledi.

Kaynak: HABERLER