Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gelişmenin ardından Yeni Parti Samsun Milletvekili ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Murat Çan sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Samsun Haber: YENİ Parti Samsun Milletvekili Dr.Murat Çan: “Hiçbir baskı bizi yıldıramayacak”

“KAYGILARI DAHA DA BÜYÜTÜYOR”

Çan açıklamasında, seçilmiş belediye başkanlarının gözaltına alınmasının siyasetin yargı eliyle dizayn edildiğine yönelik kaygıları artırdığını savundu.

Çan, “Milletin oyuyla seçilmiş belediye başkanlarının sabah operasyonlarıyla gözaltına alınması, siyasetin yargı eliyle dizayn edildiğine yönelik kaygıları daha da büyütmektedir” ifadelerini kullandı.

“MASUMİYET KARİNESİ ESASTIR”

Hukuk ve masumiyet karinesine vurgu yapan Çan, “Hukuk herkese lazımdır. Masumiyet karinesi esastır. Millet iradesi ise demokrasinin vazgeçilmezidir” dedi.

Çan ayrıca Türkiye’nin daha fazla baskı ve gerilime değil, hukuk, adalet ve demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirterek, “Son sözü yine millet söyleyecek. Hiçbir baskı bizi yıldıramayacak” ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Mersin’deki operasyonun, belediyelerdeki bazı ihale ve doğrudan temin işlemlerine ilişkin yolsuzluk iddiaları kapsamında yürütüldüğü bildirildi. Soruşturmadaki iddialar henüz yargı kararıyla kesinleşmiş değil.

Samsun’a yasaklı madde gönderiyorlardı! Operasyonda 18 tutuklama

Samsun dernek sayısında Karadeniz’in zirvesinde

197 personel, 21 dalgıç... Samsunlu polis için nefesler tutuldu
197 personel, 21 dalgıç... Samsunlu polis için nefesler tutuldu
İçeriği Görüntüle

DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Muhabir: NEJLA KAYA