Çanakkale İskelesi başta olmak üzere iskelelerine yenileme çalışmaları başlatan GESTAŞ, bu çerçevede Kabatepe İskelesi’ni yolcular için daha kullanışlı hale getirdi.

Özellikle yaz döneminde Gökçeada’yı tercih eden tatilcilerin büyük bir yoğunluk oluşturduğu Kabatepe İskelesi’nde hem altyapı hem de üstyapı anlamında bir takım düzenlemeler gerçekleştirildi. En belirgin yenilik ise açık hava yolcu bekleme alanı oluşturulması ve bu alanın yeşillendirilmesi oldu. Yaklaşık 1 aydır, devam eden, yolculara rahatsızlık vermemek adına başlaması için yaz sonu beklenen proje kapsamında, yangın hattı yapıldı, demir kapılar yenilendi, su birikme sorunu yaşanmaması için drenaj kanalları yenilendi. Peyzaj projesi kapsamında ise, iskele üzeri yolcuların ihtiyacına yönelik ahşap pergola, çeşme, çöp kutusu gibi kentsel mobilyalar ile donatılarak daha işlevsel ve fonksiyonel bir iskele haline getirildi. Doğal ve fiziksel etmenler göz önünde bulundurularak konsept bitkisel tasarım yapıldı. Bitkisel tasarıma ek olarak Çim alan uygulaması ve alanın canlılığını devam ettirebilmesi için otomatik sulama sistemi kurulumu gerçekleştirildi.

Bu sayede Kabatepe İskelesi estetik, sürdürülebilir ve kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan, daha modern ve daha kullanışlı bir liman haline getirildi.

Bunlara ek olarak önümüzdeki günlerde çocuk oyun park alanı ve duvar boyama işlemlerinin yapılmasının planlandığı öğrenildi.