"KABUL EDİLEMEZ"

YABPA Spor Başkanı Ali Akyüz, iddiaya göre Spor Lisesi'nde okuyan çocukların taraftar gibi maç öncesi 3 saat önceden tribüne getirilip, derslerinin aksamasına neden olmalarından dolayı tepki gösterdi. Daha önceden sporcuları için mahkemelik olan Kulüp Başkanı Ali Akyüz, “Spor Lisesi'nde okuyan öğrenciler, kendi maçları için karşılaşma saatinden önce kız sporcularını 3 saat önceden yan sahalara getirip, derslerine engel oluyor. Bizde bunu görüp müdahil olduğumuzda bizlerle münakaşaya girip, hemen karakolun yolunu tutuyorlar. Biz lisanslı kızlarımızın hakkını her zaman savunmak zorundayız. Çünkü onlar kulübümüzü, Samsun’u TFF 1. Lig’inde en güzel şekilde temsil etmektedir. Kızlarımız, okul maçlarında maç saatinden saatler önce getirip, tribünde taraftar olarak kullanamaz onları hakarete maruz bırakamaz bu kabul edilemez bir durum" ifadelerini kullandı. 

"BÖYLE BİR UYGULAMA YOK"

Akyüz, sakat olan oyuncularından haber alamadıklarını ve haber almak istediklerinde ise, saat 21.00'den sonra, telefonların toplandığını ileri sürerek, "Sakat olan sporcularımızı durumlarından haberdar olmak için aradığımızda ulaşamıyoruz. Nedeni ise saat 21.00 de yurttaki tüm sporcuların telefonları toplanmış olması Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle uygulama yok. İtiraz eden sporcularımızda şikayetleri söz konusu olursa, okulda bırakma gibi aba altından sopa göstermeleri de manidar bir durumdur. Okulda okuyan sporcularımız için biz kulüp olarak kendimizi de sorumlu hissetmekteyiz. Çünkü onlar Türkiye’nin en üst liglerinde şehrimizi temsil ediyor ve milli takımada da yer almaktadır. Biz eğiticiyiz kulüp olarak aynı hassasiyeti okul idaresinin de göstermesini istiyoruz. Okulun sadece spor yapması değil, okulda okuyan yurtta kalan öğrencilerin güvenliğini eğitimini gelişimini başarılı olmasını sağlamasıdır" diye konuştu. 

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Başkan Akyüz, çocukların her zaman haklarını korumaya devam edeceklerinin altını çizerek, "Kulüplere kızıp çocukların üstünden hadsizliklerinizi örtbas etmeyin. Milli Eğitim Bakanlığımız, okullarımızı, özellikle spor liselerini ve yurtta kalan öğrencilerin yaşamlarını takip etmelerini rica ediyoruz. Aileler uzakta her an ne olduğunu çocuklarının ne yaşadığını bilmediği için biz kulüp olarak müdahale ediyoruz. Bu seferde bizleri işlerine karıştığımız içinde şikayet ediliyoruz. Çünkü haksız oldukları için tek yolları bu oluyor. Bir daha spor lisesine öğrenci yönlendirmeyip, ailelere mahcup olmayacağız. Var olan sporcular içinde mücadelemiz devam edecektir. Bizim derdimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil misali ile çocuklara sahip çıkalım. Biz kulüp olarak bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Umarım bu tür kıymetli okullarımızın idarecileri de daha dikkatli olurlar ve öğrencilere özellikle kız öğrencilere okul maçları için getirdiğiniz sahalarda hakaret ettirmezsiniz" dedi.