Baruthane Ortaokulu ve Türk Kızılay tarafından 2017 yılında başlatılan kampanya kapsamında gönüllü öğrenciler, aileleri dışında yakınlarını ve çevrelerindeki insanları kan bağışı yapma konusunda ikna ederek büyüklerine örnek oldu. Bu kapsamda okul bahçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyalarında öğrenciler, 2017 yılında 405, 2018 yılında 905, 2019 yılında 1549, 2020 yılında 353, 2021 yılında 1411 bu yıl ise 1442 toplamda ise 6065 ünite kan bağışı yapılmasını sağladı. Baruthane Ortaokulu bahçesinde düzenlenen ödül töreninde 5 ve üzeri bağışçı getirmeyi başaran 141 öğrenciye ödülleri verildi.

"20 BİNE YAKIN HASTA ŞİFA BULDU"

Baruthane Ortaokulu Müdürü Süleyman Çiftli, "Bu güzel anlarımıza ortak olduğunuz için teşekkür ederim. Asıl kahramanlarımız sevgili öğrencilerimiz, onları motive eden yöneticilerimiz, öğretmenlerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Aslında öğrencilerimizi motive ettiğimizde, inandırdığımızda, gelecekte ne kadar güzel işler yapacağının en güzel örneği son 5 yıldır Türkiye Kan Bağışı rekorunu Baruthane Ortaokulu kırıyor. Tüm organizasyonlar içerisinde bu sene de 6 Kasım'da düzenlemiş olduğumuz kan bağışı etkinliğimizde de 1445 üniteyle 2022 yılı kan bağışı rekorunu kırdık. Toplamda 6064 gibi oldukça yüksek, 20 bine yakın hastanın şifa bulmasına neden olduk. Biz bu sosyal sorumluluk projelerini üretirken aslında öğrencilerimizede evrensel değerleri farkettirmeyi sağlıyoruz. Yardımlaşma, iyilik yapma, aidiyet duygusu, ülkenin sorunlarını farketme ve buna çözüm bulmak için katkı sunmayı sağlıyoruz. O nedenle tüm öğrencilerimizin ellerinden öpüyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onları destekleyen, ailelere, velilere, onların davetine eşlik eden tüm bağışçılara, kızılay gönüllülerine de şükranlarımızı sunuyoruz. 
Bir ekip olarak, ülkemizin güzel sorunlarıyla hep birlikte en iyi şekilde mücadele ettiğimizin örneği." dedi.

"ÖĞRENCİLERİN DUYARLILIĞI ÇOK ANLAMLI"

Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Muştu, da öğrencilerin kan bağışı konusundaki duyarlılığının çok anlamlı olduğunu ifade ederek, kampanyaya destek veren ve ödül alan öğrencileri tebrik etti. Muştu, "Kızılay, toplumda ilk planda kan diye biliniyor. Afeti, lojistik depo kısmı var. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır sloganımız daima var bizim. Destekçilerimiz sayesinde bugünlerde Türkiye genelinde yüzde 91 oranına ulaştık talebin karşılanması noktasında. Ama yine bu okulumuz gibi, Samsun bölgesinde gönüllülerimiz ile beraber yüzde 98 oranına ulaşarak, biz Türkiye'de efsane bir bölge, il olduk ve bunu da sürdürme niyetinizdeyiz. Gençlerimizin bugünlerde bir STK, sosyal dayanışma bilincine sahip olması açısından da bu tür organizasyonlar önemli. Burada gençlerimizi yönlendiren aileler önemli. Arkasında bu organizasyonun ortaya konmasındaki okul yönetimleride önemli. Bu bir zincirleme reaksiyon, eğitimin bir parçası aslında. Bir başkasının derdiyle dertlenmeyi öğretmek, hem ailelerin, öğretmenlerin bir görevi olması gerekirken burda bizzati ortaya konmuş bir durum Bu bilinçle burdan yine, yeni, güzel yöneticilerin, ileride başarılı STK'cıların çıkacağına eminiz. Bu sayede yüzde 98 oranına bir şekilde ulaşıyoruz. Öğretmenlerimizden, ailelerimizden ve duyarlı Samsun halkından, yine bizim kapsamımızda bulunan Ordu, Amasya, Sinop, Tokat gibi illerimizden de bekliyoruz. Bu anlamda bize destek verdiğiniz için, bu duyuruları kamuoyuyla paylaşmamızı sağladığınız için de siz değerli basın mensublarına da ayrıca teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. 

"ÖĞRENCİLERİME TEŞEKKÜR EDERİM"

Öğrencilerden Songül Özkan, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum, ben sadece bu ödülü almak için yapmadım. Bu farkındalığı gerçekten yaşayarak, isteyerek yaptım. Bu projeyi yaparken şu yolu izledim, insanları aradım kibarca davet ettim. Gelemeyenler eminim çok üzgündür. Beni bu projeye teşvik eden öğretmenlerime teşekkür ederim." dedi.

"ÖDÜL İÇİN YAPMADIM"

Öğrenci Gül Deniz ise, "Ben de bunu ödül için yapmadım. Bu bizim her ay, her yıl yapmamız gereken bir sorumluluğumuz. Bunu yaparken, okulumuz da bizi ödüllendiriyor onlara çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.