Samsun'un "Vezirköprü ilçesine özgü Nünük bitkisinin faydaları" bakın ne gibi hastalıklara iyi geliyor. Özellikle Türkiye de sağlık açısından birçok bitki  bulunmaktadır. bunlardan bir tanesi olan Vezirköprü yöresine ait nünük bitkisinin birçok hastalığa faydaları vardır. işte o faydalar...

NÜNÜK NASIL YAPILIR?

Samsun'un "Vezirköprü ilçesine özgü Nünük bitkisinin faydaları" Samsun'un Vezirköprü ilçesinde daha çok bilinen Nünük yöreye özgü yemeklerdendir. Nünük yemeği, Nünük adı verilen otun, yıkanarak haşlanmasıyla, soğan ile kavrulmasıyla yapılır.

Samsun yöresine özgü, bir çeşit pancardan yapılan, koyu kıvamlı, ekşili yemek ve yemeğin yapıldığı bitkinin adıdır Nünük. Samsun'un Vezirköprü yöresine özgü, pancardan yapılan ekşili bir yemektir. Yemeğin yapıldığı otun içine verilen addır Nünük. Nünük yemeği koyu kıvamlı yapılır, bunun için içine yarma ,İlave edilir. Isırgan otu gibi yakıcı bir özelliğe sahip olan Nünük bitkisi haşlandığı zaman bu özelliğini kaybetmektedir.

NÜNÜK BİTKİSİNİN FAYDALARI

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Nünük olarak yapılan bu yemekteki otun faydaları saymakla bitmez. Halk arasında mucize ot olarak tanımlanır. Nünük otunun faydaları arasında en belirgin olarak idrar söktürücü olması ile beraber idrar enfeksiyonlarına karşı da etkilidir. Kansızlığa karşı da çok faydalı bir bitki olan Nünük, ateş düşürücü özelliğe sahiptir. Yaraların hızla iyileşmesini ve kısa zamanda kapanmasını sağlar. Vücut direncini arttırır ve kas kramplarına karşı etkinlik gösterir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.