VEKAD (Vezirköprü Eğitimde Kaliteyi Artırma Derneği) Başkanı Erkan Ulaşır, ilçede düzenlenecek olan Vezirsuyu Çocuk Şenliği'ne, birleştirilmiş sınıflı okullarda eğitim gören bin 800 öğrencinin katılacağını söyledi.

31-vekad (2).JPG

BİN 800 ÖĞRENCİ KATILACAK

Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata, VEKAD Başkanı Erkan Ulaşır ile VEKAD Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Gümüş ve Arzu Özdemir Azar, Samsun Medya Grubu'nu ziyaret etti. Heyet, Genel Yayın Yönetmeni Haydar Öztürk'e çalışmalardan bahsettiler. Vezirköprü'de gönüllü öğretmenler tarafından kurulan ve özellikle köy okullarındaki öğrencileri mercek altına alan VEKAD, bu yıl ikincisini gerçekleştireceği Vezirsuyu Çocuk Şenliği'ne hazırlanıyor. Samsun Valiliği, Vezirköpü Kaymakamlığı, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Vezirköprü Belediyesi destekleriyle gerçekleştirilecek şenliğe ilçede, birleştirilmiş sınıflarda eğitim gören toplam bin 800 öğrencinin katılım sağlaması planlanıyor.

31-vekad (1).JPG

BİRÇOK PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Samsun Medya Grubu'nu ziyaret eden ve açıklamalarda bulunan VEKAD Başkanı Erkan Ulaşır, "2109 yılında 100.yıl Vezirsuyu Çocuk Şenliği gerçekleştirerek birleştirilmiş sınıflı okullarda eğitim gören bin 500 öğrenciye etkinlik düzenledi. Aynı zamanda 'Artık Değil' isimli bir proje ile evsel atık yağları toplayarak öğrenci ve velilere çevre bilinci oluşturdu. İçişleri bakanlığından destek alan proje ikinci yılında da tüm hızıyla devam ediyor. Pandemi döneminde yaşanan sürecin ardından bu yıl Vezirsuyu Çocuk Şenliği'nin ikincisini gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

31-vekad (2).jpeg

'ÇOCUK BAYRAMI SÖNÜK GEÇİYOR'

Birleştirilmiş sınıflı öğrenci sayısı Türkiye'de en fazla olan ilçelerden biri olduklarını belirten Ulaşır, "Birleştirilmiş sınıflı okullarımız, 10, 20 kişilik mevcutları olan küçük okullar. Bu çocuklarımız 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinliği sönük ve yorucu geçiyor. Bu şenlikle öğrencilerimiz hep beraber, eğlenceli aktivitelerde bulunuyorlar. Şenlik alanında öğrencilerimize atölyeler kurup üniversite öğrencilerimizden bu atölyeler için destek alıyoruz. Servislerle ulaşımını sağlıyor, yiyecek ikramında bulunuyor, şişme oyun parklarında oynatıyoruz. O güne özel şapka ve tişört hediye ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

31-vekad (1).jpeg