TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Samsun AK Parti Milletvekili Dr. Mehmet Muş, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın 950 bin metrekare olan Havza OSB'nin 10 milyon 350 bin metrekareye çıkarılmasının onaylanmasıyla birlikte yatırımcılardan gelen yoğun talebin karşılanacağını söyledi.

SAMSUN'UN EN BÜYÜĞÜ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Dr. Mehmet Muş, Havza OSB'nin mevcut alanının 10 milyon 350 bin metrekareye çıkarılması için yaptıkları talebi onaylayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya teşekkür ettiklerini belirterek, böylelikle Havza'nın Samsun'daki mevcut OSB'lerin toplamından büyük bir alana kavuştuğunu belirtti.

Samsun polisi dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı Samsun polisi dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı

YENİ YATIRIMCILAR GELECEK

Dr. Mehmet Muş, Havza OSB alanın istenilen büyüklüğe kavuşmasıyla yeni yatırımların geleceğini ve bunun hem bölge hemde ülke ekonomisinin gelişmesine önemli katkı vereceğini söyledi. Bu arada, Terme ve Vezirköprü OSB'leri içinde gerekli çalışmaların sürdürüldüğün bildiren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Muş, Gelemen'deki OSB'de yer tahsislerinin de devam ettiğini kaydetti.

10 FABRİKANIN TEMELİ ATILMIŞTI

Samsun'un Havza ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde 25 Mayıs 2022 tarihnde 10 fabrika için ortak temel atma töreni gerçekleştirilmişti. Havza OSB'deki fabrikalarda, triko, kenevir işleme, aksesuar, süt ürünleri, yem, ahşap yapı ve medikal tıbbi alet alanlarında faaliyet gösterecek.

2014 YILINDA İHALE EDİLMİŞTİ

Yapımına 2007 yılında başlanan ve alt yapı ihalesi 2014 yılında gerçekleşen 950 dönüm alan üzerine kurulan Havza OSB'de, 2016 yılı sonu itibariyle yol, su, kanalizasyon, yağmur suyu, telekom altyapısı, YG-AG elektrik şebekesi ve enerji nakil hattı tamamlanmıştı.

DEMİRYOLU BAĞLANTISI 

Havza OSB'de, Samsun-Kalın(Sivas) Demiryolu ile arasındaki 2 km’lik bağlantı yolu yapım çalışmaları devam ediyor. Halen alan içinde 3 adet yük indirme bindirme rampası yer alıyor. Bölgede, 5 adet trafo binası mevcut olup ilk etapta 3 MVA ve sonrasında ihtiyaca göre 17 MVA elektrik enerjisi temin edilecek enerji nakil hattı tesis edilmiş, sondaj yöntemiyle de temin edilen bin tonluk içme ve kullanma suyu deposu bulunuyor.

Elvan İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.