Samsunspor'un ilk kaptanı Gozgoz Yılmaz lakaplı merhum Yılmaz Yurttaş'ın eşi Yüksel Yurttaş, Ankara'da hayatını kaybetti.

Yüksel Yurttaş, yarın öğle namazına müteakıben Samsun Büyük Camiide kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. 

YILMAZ YURTTAŞ KİMDİR? (GOZGOZ YILMAZ)

Yılmaz Yurttaş (d. 1938, Trabzon), Türk eski futbolcu ve teknik direktör. Lakabı "Gozgoz Yılmaz"dır. Samsunspor taraftarlarınca Bayrak Futbolcu ödülüne layık görülmüştür.

Trabzon doğumlu Yılmaz Yurttaş, henüz Türkiye futbolunun gelişme dönemlerinde amatör olarak futbola başlar. Gençlik yıllarında futbol oynayabilme amacıyla Ankara'ya taşınmış ve Gençlerbirliği, Ankara Yolspor gibi takımlarda forma giymiştir. Amatör olarak oynanan o yıllarda Ankara Karayolları Müdürlüğü'nde de işe girmiştir. Nedeni o dönemlerde futbol transferlerinin PTT, TCDD gibi kurumlarda çalışarak o kurumun takımlarında oynama şeklinde gerçekleşmesi idi.

1960'lı yılların başında Samsun'a tayin olarak Akınspor ve Samsun Yolspor'da forma giymeye başlar. Samsun Yolspor dönemlerinde 1963 yılında kulübü Türkiye Kupası çeyrek finaline çıkmış ve ilk kez amatör bir kulüp böylesine bir başarı göstermiştir. 1965'te ise Samsunspor'un profesyonelleşmesiyle birlikte 27 yaşında bu kulübe geçmiştir. Aynı zamanda kulübün ilk kaptanı olmuştur. 1968-69 sezonu sonunda ise Temel Keskindemir, Nuri Asan gibi isimlerin forma giydiği Samsunspor ile Türkiye 2. Futbol Ligi şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig'e çıkmış, bu başarıyı gösteren ilk Karadeniz takımının kadrosunda yer alma onuru yaşamıştır. 1971-72 sezonu sonunda ise futbolu bırakmış, Samsunspor'da çeşitlik görevler almıştır.