Samsun Medya Grubu’na bağlı Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekibi olarak sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Ekibimiz Samsunlu vatandaşlara, "Sizce Samsun'un merkezindeki yeşil alanlar yeterli mi?" diye sordu.

İşte Samsunluların yanıtları: 

YEŞİL ALANLAR ÇOĞALTILMALI 


Kenan KÖKSAL: Yeşil alanları yeterli bulmuyorum. Yeşil alanların her zaman daha fazla olması gerekiyor. Canlılık ancak bu şekilde olur. Bizim gibi emekliler ve diğer vatandaşlar girdiği yerde rahat etmeli. O yüzden yeşil alanları çoğaltmalılar diye düşünüyorum. 

YETERİNCE YEŞİL ALAN VAR 


Aziz KARALI: Açıkçası ben yeşil alanları yeterli buluyorum. Benim için merkezde hiç bir sorun yok. Memnunum diyebilirim. Bence çocuklar, emekliler ve diğer vatandaşlar için Samsun'un merkezinde yeterince yeşil alan var. 

SAĞLIKLI HAVA ALAMIYORUZ 


İsmet SELÇUK: Bence yeterli değil. Daha önce Çiftlik Caddesi’nde ağaçlar vardı. Yabancılar Pazarı’nın olduğu yerde de ağaçlıklar vardı. Fakat şimdi eskisi kadar yok. Çünkü kaldırdılar. Samsun betonlaşmaya doğru gidiyor. Ben de bugün torunumla birlikte bu betonlaşmada hava almaya çalışıyorum. Çok sağlıklı bir hava olduğunu zannetmiyorum. Yeşil alan çoğaltılmalı. 


BETONLAŞMA OLUYOR 


Saadettin SERT: Bence yeterli yeşil alan hala yok. Genelde betonlaşma oluyor. Biraz daha yeşil alan fazla olmalı. Yoksa bu gidişle yeşil alan hiç kalmayacak. 


ÇOCUKLAR OYNAYABİLMELİ


Yusuf AYDIN: Ben yeşil alanları yeterli bulmuyorum. Özellikle çocuklarımızın rahatça oynayabileceği yeşil alanların olmasını arzu ediyoruz. Yeterli değil ve bu betonlaşmadan uzaklaşmamız gerekiyor. Bu şekilde devam edilirse, hoş olmaz. 


MUAZZAM PARKLAR VAR 


Suat TAŞAR: Ben Samsun'u her şeyiyle birlikte çok seviyorum. Samsun'un her yerinde bolluk var. Bence Samsun'da yeşil alanda da bolluk var. Mesela muazzam parklar yapıldı. Artık insanlar rahatça nefes alabiliyor. 


YEŞİL ALANLAR ÇOK AZ 


Hayriye ELİTOK: Bence yeşil alanlar gerçekten çok az. Özellikle merkezde daha az. Mesela benim torunum henüz küçük, okula gitmiyor. O yüzden bütün gün evde duruyor ve çok sıkılıyor. Araba olmayan, güvenilir yeşil alanlarda oynamaları, enerjilerini atmaları gerekiyor. Atamayınca haliyle evde koşturuyor. Yaşlılıktan dolayı kafamız kaldırmıyor. Bu yüzden bağırdığımız olabiliyor ama güzel bir alan olsaydı o oynarken ben de rahat edebilirdim. 


ESKİ SAMSUN GİBİ DEĞİL 


İsmet ÇELİK: Yeterli bulmuyorum. Merkezde betonlaşma daha fazla var. Eski Samsun gibi değil. Eskiden evlerin bahçeleri olurdu, çocuklar rahat ederdi. Fakat şimdi bahçeli evler kalmadı ve yüksek binalar çıktı. Haliyle yeşil alanlar da azaldı. 


BENCE YEŞİL ALANLAR YETERLİ 


Şaban BAYINDIR: Samsun'un merkezindeki yeşil alan bence yeterli. Muhakkak günümüzün gerektirdiği betonlaşmalar olabiliyor. Fakat bunun yanında yeşil alanlarda yapılıyor. İleriye doğru daha çok betonlaşma olursa iyi olmaz. Şimdilik aynı orantıda gibi görünüyor. 


YEŞİLE ÖNCELİK VERİLMELİ 


Semih ULUSAL: Yapılanmadan kaynaklı yeşil alanlar yetersiz geliyor. Betonlaşma yerine, yeşil alanlara öncelik verilmeli. İnsanların temiz hava alabilmesi, enerjilerini atması için yeşil alana ihtiyaç var. Böylece insanlar stres atmış olurlar. 

Hande ONAT - Uğur ATICI