Zeytinburnu’nda kazanlar bu kez aşure için kaynadı. Muharrem Ayı’nın bolluk, bereket ve güzelliklerini paylaşmak amacıyla Zeytinburnu 58’inci Bulvar’da ikram edilen 5 bin kase aşure 2 saatte tükendi.

Muharrem Ayı’nın geleneklerinden biri olan aşure ikramlarına aralıksız devam eden Zeytinburnu Belediyesi, ilçenin yoğun noktaları arasında yer alan 58’inci Bulvar’da 5 bin kişilik aşure ikramında bulundu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da katıldığı ikramda esnaf ve vatandaşlar aşureye doydu.

Sepetler aşure doldu

İncir, kayısı, kuş üzümü, ceviz, fındık, buğday, fasulye, nohut, tarçın ve nar gibi ürünlerin karışımından oluşan aşureleri tadan kimi vatandaşlar tekrar sıraya girerken kimileri de balkondan sarkıttıkları sepetlerle asırlık tarife uygun yapılan aşureden tatma fırsatını yakaladı. Uzun kuyrukların oluştuğu ikramda çevredeki esnaflara da aşure ikram eden Başkan Aydın, toplam 50 bin kişilik aşure ikramlarının aralıksız devam edeceğini belirterek, “Muharrem Ayı’nda Zeytinburnulu hemşehrilerimize bizim için geleneksel hale gelen aşure ikramında bulunuyoruz. Camilerde, üniversitelerde ve ilçenin kalabalık noktalarında gerçekleştirilen aşure ikramlarımız ilerleyen günlerde de devam edecektir” diye konuştu.

Tatmayan kimse kalmasın diye hummalı hazırlıkların devam ettiği Zeytinburnu’nda ay sonuna kadar toplam 50 bin kase aşure ikram edilecek.