Karşıyaka Belediyesi “Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu”nun 2.sini gerçekleştiriyor. 10 ülkeden 12 heykeltıraşın katılacağı sempozyumda yapılacak heykeller, bir kez daha Karşıyaka’nın meydanlarını süsleyecek.

14 Ağustos-6 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyuma Yunanistan, Romanya, İspanya, İtalya, Arnavutluk, Avustralya, Kore, Tayvan, Fransa ve Türkiye’den bu güne kadar yaptıkları eserler ile birçok ödül almış heykeltıraşlar katılacak. Mavişehir Şehitler Parkı’nın yanındaki alanda yapılacak çalışma vatandaşların izlemesine de açık olacak.

Kültür sanat kenti Karşıyaka için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Dokuz yıldır Karşıyaka’ya pek çok heykel ve anıt hizmete açtık. Kentimizin meydanlarını, gelişmiş ülkelerdeki gibi anıtlarla donatıyoruz. Çalışmalarımıza uluslararası bakışı da ekleyerek gerçekleştiriyoruz. Karşıyaka bir ay içerisinde 12 sanatçıdan 12 heykel daha kazanacak" dedi.

Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi Yar. Doç. Dr. Canan Sönmezdağ Zöngür başkanlığında hazırlanan programda Karşıyaka’ya gelecek olan heykeltıraşlara İzmir ve çevresindeki doğal güzellikler de gezdirilecek.

Katılımcı heykeltıraşlar şunlar:

1. Antonis Myradias (Yunanistan)

2. Canan Sönmezdağ Zöngür (Türkiye)

3. Chifu Panaite (Romanya)

4. Gemma Dominguez Guerra (İspanya)

5. Ebru Akinci (Türkiye)

6. Francesco Panceri (Italya)

7. Genti Tavanxhiu (Arnavutluk)

8. Renate Verbrugge (Avustralya)

9. So Dong Choe (Kore)

10. Varol Topaç (Türkiye)

11. Wu Ming Sheng (Tayvan)

12. Dimitri Ion Serban (Fransa))